הבמאי והתסריטאי רנן שור, הלך לעולמו היום (רביעי) בגיל 72. שור ממקימי בית הספר "סם שפיגל" לקולנוע, נחשב לאחת הדמויות הבולטות בעולם הקולנוע הישראלי בזכות תרומתו לפיתוח דור חדש של יוצרים. שור הוא חתן פרס מפעל חיים מטעם משרד התרבות והספורט כהוקרה על תרומתו לקולנוע הישראלי.
שור נולד ב-1952 בירושלים וגדל בתל אביב. בילדותו השתתף בהפקות תיאטרון שונות, ובנעוריו פנה לעיתונות. את תחילת שירותו הצבאי עשה בלהקת פיקוד מרכז. הוא שירת ככתב צבאי בעיתון "במחנה" ובגלי צה"ל. במסגרת עבודתו העיתונאית היה בין הראשונים שתיארו את הקרב ברמת הגולן במלחמת יום הכיפורים במונח "עמק הבכא".
לאחר שירותו הצבאי למד קולנוע באוניברסיטת תל אביב, שם החל לעסוק בבימוי והפקה. במהלך לימודיו יצר את הסרטים הקצרים "אפטר" ו"הקרב על מבצר וויליאמס". סרטו העלילתי הראשון והבולט ביותר, "בלוז לחופש הגדול" (1987), זכה להצלחה רבה והפך לאחד הסרטים המזוהים עם הקולנוע הישראלי של התקופה ואף עובד למחזמר שמוצג בימים אלה בתיאטרון בית ליסין.

רנן שור (צילום: משה שי, פלאש90)
ב-1989 ייסד שור בירושלים את בית הספר סם שפיגל לקולנוע וטלוויזיה, שהיה למפעל חייו. יו"ר הוועד המנהל של בית הספר, אסף ויטמן: "רנן שור היה גדול מהחיים. יזם ויוצר בלתי נלאה וללא פשרות אשר חינך דורות של אנשי קולנוע והצמיח את התרבות והקולנוע הישראלים לשיאים של איכות ומקוריות".

במאי הקולנוע רנן שור, בבית הספר לקולנוע וטלוויזיה סם שפיגל בירושלים (צילום: צילום משה שי, פלאש90)
מנכ"לית ביה"ס סם שפיגל, דנה בלנקשטיין כהן: "קהילת סם שפיגל שבורת לב מהבשורה על מותו של מורנו רנן שור, מייסד בית הספר, שהקים בירושלים את מפעל חייו, מפעל ששינה ללא היכר את הקולנוע הישראלי ואת התרבות הישראלית כולה. רנן הוביל את סם שפיגל במשך למעלה משנות דור, עשה זאת בתשוקה שאין שניה לה והפך את המוסד הזה לאחד המשמעותיים והמובילים בתעשיית הקולנוע העולמי. ליבנו עם המשפחה ועם כל המוני האנשים שרנן היה לדמות משמעותית כל כך במסע צמיחתם כיוצרים וכבני אדם".
שור היה גם פעיל במחקר וכתיבה על קולנוע ישראלי, ופרסם מאמרים על יצירותיהם של יוצרים שונים, ביניהם אורי זוהר. בנוסף, שימש כמבקר קולנוע והשפיע על השיח הביקורתי בתחום.
שור הניח אחריו את בתו, המוזיקאית גאיה פלדהיים-שור.