חיילי צה"ל נמצאים בימים אלה בסכנה ברחבי העולם בעקבות סרטונים שונים שצילמו במהלך המלחמה בזירות השונות. בעקבות המצב המסוכן עבור החיילים בחו"ל הוקם מיזם משותף של תנועת "אל דגל" ומשרד עו"ד הרצוג שנועד להעניק מענה לבעיה המשפטית.
עו"ד יצחקי גליק, ממקימי תנועת "אל דגל", וד"ר עו"ד רועי שיינדורף, ממשרד עו"ד הרצוג, הציגו את המיזם לרדיו 103FM והסבירו כיצד צריך להתמודד מול הבעיה של רדיפת חיילי צה"ל בעולם.
שיינדורף פתח את השיחה: "יש הרבה דברים שאפשר לעשות. קודם כל צריך להבין שזה קמפיין, סוג של טרור משפטי של ארגון שמנסה להגיש תלונות מאוד לא מבוססות בהרבה מדינות כדי להלך אימים על חיילי צה"ל. בכל זאת לא כדאי לזלזל בזה לגמרי, ויש דברים בסיסיים שכדאי לעשות. פה נכנס המיזם של תנועת 'אל הדגל'".
כאן נוסף לשיחה איש 'אל הדגל', עו"ד יצחק גליק שסיפר על פועלה של התנועה: "זו תנועה שהוקמה על ידי מילואימניקים שיצאו מהמלחמה הנוכחית, שבאה להיכנס לכל ואקום שהיא מזהה במדינה. אנחנו עוסקים בנושא חוק הגיוס, ובקמפיין לסיוע כלכלי לעצמאים. לפני מספר שבועות נתקלתי בחקירות שנפתחות נגד לוחמים שלנו בחו"ל. מה אני עושה, ולמי אני פונה? מה אני אמור לעשות? משם נולד המיזם".
"פתחנו מוקד חם"
"אני מכיר את עו"ד שיינדורף כמומחה למשפט בין לאומי, הרמתי לו טלפון, והקמנו את המיזם שנותן מעטפת ללוחם המבקש לדעת האם הוא יכול לטוס לחו"ל. הוא מוזמן לפנות ולמלא דו"ח ויקבל ייעוץ משפטי ללא עלות, וכך הוא יכול לטוס בראש שקט", הוסיף גליק. ומה קורה לחייל שנתקל בבעיה כשהוא כבר בחו"ל? על כך השיב גליק: "לצורך כך פתחנו מוקד חם".
עו"ד שיינדורף סיפר מיהם הפונים לסיוע המיזם: "ברוב המקרים של האנשים שפונים אלינו, אנחנו רואים שהחשש גדול יותר מהסיכון האמיתי. יש לוחמים שהעלו סרטונים, בין זה לבין הטענה שהלוחם עשה משהו אסור, יש מרחק מאוד גדול. יש מקרים בודדים שבהם יש סרטונים שיכולים בעיניים של שופט זר לעורר קושי שיגרום לו להורות על חקירה. לפעמים אנחנו מחברים אותם לגורמים נכונים במדינה, ונותנים לחיילים את המעטפת המקצועית שמישהו דואג להם".