מחירי הרכבת הקלה בתל אביב ובירושלים יעלו החל ממחר (שלישי) בשני שקלים, מ-6 שקלים ל-8 שקלים, כך לפי הודעה שנשלחה היום באפליקציות התחבורה השונות. המשתמשים במנויים כמו חופשי חודשי וחופשי שנתי אינם צפויים להיפגע בינתיים, זאת משום שעליית מחירי התחבורה הציבורית, שאמורה להיות מסוכמת בקרוב תכלול גם עלייה נוספת במחירי הרכבת הקלה. כפי שכבר קרה בעבר, משרד התחבורה לא הוציא הודעה לתקשורת על עליית המחיר.
העלייה הנוכחית מגיעה בהמשך לעליית המחירים בחודש יוני, אז עלו כלל מחירי התחבורה הציבורית ב-5%-10% אחוז. חריגה לעניין זו הייתה הרכבת הקלה, שנקבע שמחירה יעלה ל-8 שקלים. עקב ביקורת חריפה, הוחלט במשרד ברגע האחרון להעלות את המחיר ל-6 שקלים בלבד, ולדחות את עליית המחיר ל-8 שקלים בחצי שנה.
בדיון שהתקיים שבועיים לאחר מכן בוועדת הכלכלה בכנסת ביוזמת הח"כ זאב אלקין (הימין הממלכתי) על מחירי הרכבת הקלה, הועלו טענות קשות של יו"ר הוועדה, ח"כ דוד ביטן, כלפי נציגי משרד האוצר והתחבורה. ביטן הסביר כי המנגנון בעזרתו העלו את מחירי הרכבת הקלה אינו המנגנון הרגיל של קביעת מחירי התחבורה, שהינו מעין 'טייס אוטומטי' המושפע מעלויות התפעול, ושנציגי משרד התחבורה והאוצר 'עשו תרגיל'.
לטענת ביטן, שלא הוכחשה על ידי הנציגים, ביצעו המשרדים לוליינות משפטית כשחיברו את מחירה של הרכבת הקלה בירושלים, שהייתה קיימת מזה מספר שנים, לזו של הרכבת בתל אביב שזו עתה נפתחה. היות שהרכבת הקלה בתל אביב נפתחה, קבעו במשרדים 'תעריף חדש' לרכבת תל אביב- 8 שקלים, ואז חיברו את מחיר הרכבת הקלה בירושלים למחיר זה, "משום שרכבת קלה היא רכבת קלה" כפי שנאמר בדיון. בסיום הדיון נזף ביטן מהנציגים שמדובר ב"גזל של הציבור", ודרש לבטל הן את העלייה ל-6 שקלים, שנגרמה בשל מנגנון של עיגול למעלה, והן את העלייה, שתוכננה אז לינאור, ל-8 שקלים.
למרות זאת, מאז ההודעה על הקיצוץ המאסיבי בסבסוד התחבורה הציבורית, שצפוי לגרום גם הוא לעלייה של כ-33% במחירי התחבורה הציבורית, לא דנו עוד על הנושא בוועדת הכלכלה- והיום התברר שמשרד התחבורה והאוצר לא פעלו לפי הנאמר בוועדה.