ניסיון העבר גורם למשטרה להיערך בעיקר לקראת היממה שבין ערב ליל הסדר לחג הפסח עצמו , תוך הבנה שבמהלך 24 השעות הללו כשהאזרחים, מתארחים בבתי קרוביהם ומסובין סביב שולחן החג , ולמחרת כשחלק מהציבור משלים את שעות השינה שלו והאחרים פוקדים את בתי הכנסת, ישנם לא מעט, שממשיכים ב"פעילות השגרתית" שלהם, ומסבים נזקים לרכוש.
רק כדי לסבר את האוזן נציין כי במהלך היממה שבין ה – 22 ל-23 באפריל 2024 נפתחו במשטרה 30 תיקים בגין התפרצות לבתי דירה ו – 63 תיקים בגין גניבת רכב או כפי שזה מוגדר במשטרה שימוש ברכב ללא רשות (שבל"ר) . רק במהלך השעות הראשונות של ערב ליל הסדר ועד לחצות נפתחו 12 תיקים בגין התפרצות לבתי דירה ו-35 בגין גניבות רכב.
תופעה נוספת שזוהתה על ידי המשטרה מתייחסת לאזורי התעשייה בעיקר, שנותרים סגורים יומיים ברציפות ובמהלכם נפרצו אשתקד 12 בתי עסק ומוסדות בטווח השעות שבהן מתנהל שולחן הסדר.
חשוב להדגיש כי חלק לא מבוטל מעבירות הרכוש מתבצעות בקרב משפחות שנעדרות מבתיהן, יצאו לחופשת החג או מתארחות אצל יקיריהן. למראות הנתונים הלא מעודדים במשטרה מציינים ירידה לעומת שנים עברו. חשוב להדגיש כי הנתונים של השנה החולפת נמדדו בתקופה הסמוכה לפרוץ מלחמת חרבות ברזל שבהם הונהג סדר מחמיר ביותר ולמרות זאת המספרים אינם מבוטלים.
במשטרה הבינו את הבעיה, הפיקו מסקנות ולקראת ערב ליל הסדר שיחול במוצא"ש ובמהלך היממה של החג , יפרסו כוחות משטרה מתוגברים, כשמצבת כח האדם תימתח עד הקצה, ובעוד ההמונים יחגגו סביב שולחן הסדר אלפי השוטרים ולוחמי מג"ב , ייעדרו ממשפחותיהם ויסיירו בכבישים וברחובות כדי להעצים את תחושת הביטחון ולשמור על רכושו של הציבור.
"אנחנו נערכים בכוחות גדולים במיוחד בגלל הרגישות המיוחדת , בגלל התקופה של מלחמה באוויר ובעיקר בגלל הניסיון מהעבר " אומר לנו גורם בכיר במשטרה. "הציבור מבחינתו חייב לגלות משנה זהירות, להקפיד על נעילת הבתים ובתי העסק, להחנות את הרכבים באזורים בטוחים ומוארים ולדווח על כל תנועה חשודה".
במשטרה הוציאו הנחיות ומסרים לציבור ולפיהם. "המשטרה תפעל במלוא החומרה כנגד עבריינים פורעי חוק אשר ינצלו ימים אלה כדי לעסוק בפעילות פלילית.משטרת ישראל השלימה את ההכנות וההערכות המוגברת לקראת תקופת חגי ניסן ואירועי חול המועד, אשר יתקיימו בכל רחבי הארץ.
מדינת ישראל נמצאת בתקופה ביטחונית רגישה מכמה חזיתות והמשטרה פועלת בכוחות מתוגברים על מנת להגיב במהירות לכל אירוע חריג. השוטרים בשטח מוכיחים פעם נוספת כי נחישותם בחתירה למגע- מצילה חיים. אנו קוראים לציבור לגלות ערנות ולא להסס לפנות למוקד החירום של המשטרה, 'מוקד 100', בכל אירוע חריג המצריך טיפול משטרתי או בעת זיהוי חפץ חשוד, ולמוקד המידע הארצי של משטרת ישראל, מוקד '110', בכי לקבל מידע ולהתעדכן בהתאם".
על אף מגמת הירידה העקבית בתחום הפריצות ועבירות הרכוש, ממליצים במשטרה לכל מי שיוצא מביתו לתקופה ממושכת במהלך החג, לנקוט במספר פעולות מניעה.
1. מומלץ להשאיר אור דולק במספר חדרים בתוך הבית ולהשאיר תאורת גינה דולקת בשעות החשיכה.
2. לא להשאיר מפתחות במקומות "מוכרים" כגון: ארון חשמל, עציץ או מתחת לשטיח הכניסה לבית.
3. רצוי להשאיר רדיו דולק בתוך הבית המדמה נוכחות אנשים (לא בעוצמת קול העלולה להפריע לשכנים).
4. לעדכן שכנים קרובים בדבר שהייתכם הארוכה מחוץ לבית ע"מ שיפקחו עין, וכן להשאיר דרכי התקשרות במידת הצורך.
5. להסתייע בשכן קרוב שיאסוף מכתבים/עיתונים הנערמים בכניסת הבית ועלולים להעיד על היעדרותכם הממושכת.
6. אם בחרתם לשתף את יקירכם ברשתות החברתיות בדבר החוויות והתמונות בנופש בזמן אמת, מומלץ להגדיר את יכולות הצפייה בשיתופים אלו רק לחברים, ובכל אופן להימנע מהכרזה פומבית אודות היעדרות ממושכת מהבית".