עדכון אחרון: 08.01.2025 | 16:54
ברוב של 58 מול 54, הכנסת הפילה בקריאה טרומית הצעה לתיקון חוק מרשם האוכלוסין, שאמורה הייתה לאפשר שינוי שם משפחה בדיעבד של ילד שנרצח על ידי הורה או אדם שנרצח על ידי בן זוגו ונושאים את שם משפחת הרוצח שלהם. "הפלת ההצעה מבזה את שמם של הילדים הטהורים שנרצחו", אמרה לרה צינמן, יו"ר ארגון משפחות נרצחים ונרצחות, במעמד ההצבעה על החוק.
על פי החוק הקיים, לא ניתן לשנות את שמו של אדם לאחר מותו. מצב זה, מסבירים בארגון משפחות הנרצחים והנרצחות, יוצר מצבי אבסורד: באירועי רצח בתוך המשפחה, כמו מקרים שבהם הורה רוצח את ילדו או בן זוג רוצח את בת זוגו, נותר בתעודת הזהות של הנרצח שם משפחתו של הרוצח. הצעת החוק, שיזמה ח"כ מטי צרפתי הרכבי (יש עתיד) בשיתוף עם עו"ד רותי אלדר, היועצת המשפטית של הארגון, ביקשה לאפשר שינוי שם הנרצח בתעודת הזהות של הוריו, לבקשתם, גם לאחר מותו. מטרת החוק הייתה להעניק להורים אפשרות לנתק באופן סימבולי ומהותי את הקשר בין הנרצח לבין הרוצח.
"מדובר בהצעה שלא הייתה עולה דבר למשלם המיסים וכרוכה רק בהנחיית השר. קיוויתי שהקואליציה תגלה חמלה כלפי הילדים שנרצחו ותאשר את החוק שנועד למנוע כאב לב מאותן משפחות שעולמן חרב עליהן", מסרה ח"כ צרפתי הרכבי. "בני המשפחה משקיעים מאמץ עילאי כדי לא לבטא ולא לרשום את שם ההורה הרוצח ליד שמו הטהור של הילד הקורבן", אמרה עו"ד אלדר. "נגיש את ההצעה מחדש ונמשיך לפעול במרץ על מנת לתקן את העוול".
Source link