ראש הממשלה לשעבר, אהוד ברק, התראיין ל"פוליטיקו" והביע עמדה סקפטית ביחס לתמיכתו של דונלד טראמפ בהעצמת המלחמה או בהחלת ריבונות על יהודה ושומרון ועל עזה. ברק מעריך כי יתכן שממשל ארה"ב החדש דווקא יכנס למהלך מקביל ומקושר של שיחות שלום עם פוטין על המלחמה באוקראינה, עם איראן ועם המזרח התיכון.
בראיון טען ברק: "איראן נמצאת על סף השגת כוח גרעיני". צוין שזה יכול להיות עניין של ימים או שבועות עד להשגת ראש גרעיון, ומשם תשעה חודשים עד שנה מהכרבת הפצצה עצמה. אם זה המסלול שייבחר – שום הפצצות ממוקדות של ישראל או ארה"ב לא ישפיעו באופן מהותי.
על פי הפרסום, ברק חושד שנתניהו מעוניין לתקוף את מתקני הגרעין של איראן, חרף העובדה שהנשיא המכהן ג'ו ביידן מנסה למנוע זאת. לפי הדיווח, ברק מטיל בספק את המחשבה שהנשיא הנבחר דונלד טראמפ יציג מדיניות אחרת בנושא: "הניחוש שלי הוא שהתשובה מטעם טראמפ תהיה 'אל תעשו את זה כרגע'".
"אתם יודעים טוב יותר ממני שטראמפ הוא לא הנשיא שהכי קל לצפות את מהלכיו", אמר ברק והוסיף: "לא מן הנמנע שלמרות הנראות הלעומתית מאוד מול איראן, התפיסה הכללית המתבודדת של הממשל החדש תוביל אותם להסתכל על עסקה הרבה יותר רחבה".
עסקה כזו, כך דווח, יכולה לכלול שיחות הנוגעות למלחמת רוסיה-אוקראינה, כאשר טראמפ ינסה לעודד את נשיא רוסיה ולדימיר פוטין "לשכנע את טהרן להפסיק את הפעילות של שלוחותיה, את פעילותה נגד ערב הסעודית, האמירויות וישראל, ולמצוא נוסחה כלשהי לחיות זה לצד זה", אמר ברק והוסיף: "מהלך כזה יכלול הסכם גרעין חדש לאיראן עם גיבוי בינלאומי".
ביחס לתקוות בימין הישראלי ביחס לאפשרות להכיל ריבונות ביהודה ושומרון ולספח את עזה לישראל בעקבות ניצחונו של דונלד טראמפ, ברק דווקא מעריך שטראמפ ךא יתמוך בצעדים: "אני עדיין זוכר היטב את נתניהו שהמריא עם פמלייתו לוושינגטון לפני חמש שנים. בתדרוכי העיתונאים טרם הפגישות הסביר נתניהו שהוא עתיד לקבל את אישורו של טראמפ לספח את הגדה המערבית תוך שבועות. בפועל, הוא שב לארץ לאחר כמה ימים וחיבק את תכנית המאה לשלום של טראמפ", שכללה פתרון שתי מדינות, שלא יושם בסוף.
לפיכך העריך ברק בראיון כי נתניהו עלול למצוא את עמדתו של טראמפ במשא ומתן דווקא ככזו שקשה לנווט בתוכה: "טראמפ, שהוא מאוד ידידותי לישראל – כמו ביידן ונשיאים קודמים – צריך את הסעודים ואת האמירויות לצורך ביטחון ויציבות של ענף הנפט. הוא למעשה צריך הרבה דברים שמנוגדים לאינטרסים ישראלים. השאלה היא כמובן עד כמה הוא יתקעקש שישראל תמלא את חלקה".
בסוף דבריו אמר ברק לפוליטיקה שהבעיה האמיתית היא הידר אסטרטגיה אמיתית בגזרת נתניהו, שמתבטאת בחוסר הצלחה לתרגם את ההצלחות הצבאיות להישגים מדיניים ברי קיימא: "זה היה הכישלון הגדול של ממשלת נתניהו".