המלחמה בין רוסיה לאוקראינה ממשיכה להסלים: אוקראינה טוענת שרוסיה שיגרה טיל בליסטי בין-יבשתי בפעם הראשונה במהלך מלחמה, ואילו רוסיה מאשימה את אוקראינה במתקפת ענק על העורף שכללה "יותר מ-400 אמצעי לחימה".
חיל האוויר של אוקראינה אמר שהטיל ששוגר הוא בעל טווח של אלפי קילומטרים ויכולת לשאת ראש נפץ גרעיני. השיגור נערך מאזור אסטרחן בפדרציה הרוסית, מדרום מזרח לוולגוגרד. עוד דווח כי התקפות הלילה של רוסיה כוונו ל"מפעלים ותשתיות חיוניות בעיר דנייפרו שבמרכז אוקראינה".
בתקשורת האוקראינית דווח שהטיל מדגם RS-26 רובז', המגיע לטווח של 5,800 ק"מ. חיל האוויר האוקראיני לא מסר פרטים על נפגעים או נזק מהתקיפה הרוסית, ולא דיווח אם מערכת ההגנה האווירית הצליחה ליירט את הטיל הבליסטי. צבא אוקראינה מסר כי שישה טילי שיוט מסוג Kh-101 יורטו הלילה.
דוברת משרד החוץ הרוסי מריה זכרובה דיווח על ההתקפות האוקראיניות לעבר העורף הרוסי בשבוע האחרון. במסיבת עיתונאים שערכה במוסקבה טענה זכרובה שמאז 13 בנובמבר "יותר מ-530 כטב"מים אוקראינים יורטו בשמי תשעה מחוזות ברוסיה".
זכרובה הוסיפה כי אזור וולגוגרד הותקף, ושני אנשים נהרגו. לדבריה, אדם נוסף נהרג בהפגזה על אנרהודאר שבזפוריז'יה, בשטח שכבשה רוסיה מאוקראינה, ו-76 בני אדם נפצעו מהפצצות אוקראיניות על העורף הרוסי בשבוע האחרון.
אתמול אישר נשיא ארצות הברית ג׳ו ביידן לספק לאוקראינה מוקשים נגד בני אדם "במטרה למנוע את התקדמות הכוחות הרוסיים". גורם אמריקאי אמר לרויטרס כי וושינגטון מצפה שהצבא האוקראיני יפרוש את המוקשים רק בתוך אוקראינה, וכי קייב התחייבה שלא להשתמש בהם באזורים מאוכלסים.
האישור להשתמש במוקשים אמריקאיים הגיע ימים ספורים לאחר שארה"ב אישרה לאוקראינה לשגר טילים ארוכי טווח לעומק השטח הרוסי. בימים האחרונים דווח ברוסיה ובאוקראינה כי אוקראינה שיגרה טילים מתוצרת אמריקאית ובריטית לעומק רוסיה.
אספקת מוקשים נגד בני אדם לאוקראינה היא צעד שנוי במחלוקת שכן 164 מדינות חתמו על אמנת אוטווה האוסרת על שימוש, ייצור או סחר במוקשים נגד בני אדם. אוקראינה חתומה גם היא על האמנה, אולם ארה"ב, רוסיה, סין, הודו וישראל אינן חתומות עליה.
המוקשים האמריקאיים, בניגוד לאלה הרוסיים, הם בעלי מתקן נטרול עצמי לאחר פרק זמן מוגדר, כדי לתחום את השימוש בהם ולמנוע פגיעה עתידית בבלתי מעורבים.
בתוך כך, דובר הקרמלין הודיע אתמול כי "הטלפון האדום", קו התקשורת המיוחד בין רוסיה לארה"ב, אינו בשימוש. ערוץ התקשורת הישיר בין ארה״ב לרוסיה הוקם ב-1963 בעקבות משבר הטילים בקובה.
המתיחות הגוברת בין המעצמות הגיעה לשיאים חדשים בימים האחרונים בעקבות החלטת הבית הלבן לאשר לאוקראינה שימוש בנשקים חדשים, ולאחר שנשיא רוסיה ולדימיר פוטין חתם על דוקטרינה גרעינית חדשה שלפיה כל מתקפה קונבנציונלית על רוסיה מצד כל מדינה שתומכה בה מעצמה גרעינית תיחשב התקפה משותפת על ארצו.