אחמד אל-מנצור היה דמות יחסית אלמונית עד לפני מספר שבועות, אך הצליח לצבור תומכים בארץ מולדתו, מצרים לאחר שהמורדים הסורים הפילו את משטר אסד. אל-מנצור הוא אזרח מצרי שהחל להילחם לצד המורדים הסורים נגד בשאר אל-אסד בשנת 2013, וכעת הוא קורא להפלת משטרו של נשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סיסי. כך לפי פרסום בערוץ התקשורת "The Middle East Eye".
מאז השתלטות המורדים על דמשק, הוא מפרסם סרטונים הקוראים לנשיא המצרי א-סיסי להתפטר, תחת התיוג "הגיע תורך דיקטטור", ביטוי שהושפע מהקריאות בסוריה. מנצור מפרסם תוכן כמעט יומי המביע צער על המצב הפוליטי והכלכלי הירוד במצרים תחת שלטון א-סיסי.
בסרטון שפורסם לאחרונה בפלטפורמת X, אמר מנצור: "מצב הפחד בו חי א-סיסי דורש מאיתנו ליזום מחדש את המהפכה". בחודשים האחרונים, מתמודד נשיא מצרים, עם זעם ציבורי גובר בשל המלחמה בעזה ובשל הכלכלה הכושלת של המדינה.
א-סיסי ניסה שוב ושוב להתנער מכל אחריות לבעיות המדינה, וגם ניסה להתרחק מכל השוואה לאסד. בנאומים רבים הוא אמר שידיו לא מוכתמות בדם המצרים ושהוא לא "בזז" את אוצרות המדינה.
בעקבות הפלת אסד, שגונתה תחילה על ידי הממשלה המצרית, דווח כי קהיר החלה להכין רשימות של מצרים שהחליטו להילחם בסוריה לאחר תחילת המהפכה. כלי התקשורת הסעודיים הרשמיים דיווחו, מפי מקורות מצריים, כי חלק מהאנשים ברשימות נטען שהיו מעורבים בפעילות טרור במצרים לפני שעזבו לסוריה.
מנצור, שמאז התנתק מ"היאת תחריר א-שאם",שהשתלטה על דמשק – לעג לפעולות הממשלה המצרית, בטענה שא-סיסי "מפחד". כעבור ימים, מנצור הכריז בסרטון נוסף על ארבע דרישות עיקריות ובהן התפטרות הנשיא א-סיסי.
מאז שמנצור השיק את מסע הפרסום שלו ברשתות החברתיות, דווח כי הפקידים המצרים היו כה מודאגים עד ששר הפנים קיים לאחרונה פגישה עם בכירי גורמי הביטחון והעלה את רמת הכוננות הביטחונית במדינה לרמתה הגבוהה ביותר.
מקורב למנצור מסר לאתר "מידל איסט איי" כי "למרות ניסיונות הממשלה המצרית להכפיש את שמו של הלוחם כטרוריסט, החלטתו של מנצור להצטרף למורדים התרחשה למעשה לאחר ההפיכה של א-סיסי ומסע הדיכוי האכזרי שבא בעקבותיה". המקור הוסיף כי: "מנצור עזב את מצרים לסוריה כעבור חודשיים מאז החלה מלחמת האזרחים, כדי להצטרף ללחימה נגד ממשלת אסד".
הדאגה סביב ההתפתחויות בסוריה הובילה להגברת אמצעי הביטחון שנקטו הרשויות המצריות כלפי הסורים, רובם פליטים, המתגוררים במצרים. כאשר חברי הקהילה הסורית בקהיר יצאו לרחובות לחגוג את נפילת אסד, הם נעצרו בטענה שהפגינו ללא אישור.
במקביל, דווח כי הרשויות המצריות הודיעו לחברות נסיעות ותעופה הפועלות במדינה שלא לאפשר לאזרחים סורים להיכנס למצרים מכל מקום בעולם, למעט אלה המחזיקים באשרות שהייה זמניות.