החשש מסגירת תאגיד השידור הישראלי כאן 11 תופס תאוצה, על רקע התקרבות תחרות האירוויזיון לשנת 2025. יו"ר איגוד השידור האירופי (EBU) נואל קורן שלח הבוקר (רביעי) מכתב חריף לוועדת הכלכלה בכנסת, בו הביע את דאגתו מכוונות הממשלה להפריט את השידור הציבורי בישראל או לקצץ בתקציבו.
במכתב נטען כי מהלך כזה לא רק יסכן את נוף התקשורת הציבורי המרכזי בישראל, אלא גם עשוי לערער את יסודות הדמוקרטיה ואת המוניטין הבינלאומי של המדינה. "אנו קוראים לכם לשקול בזהירות את ההשלכות הרחבות יותר של הפרטת תאגיד השידור הישראלי או הפחתת מימונו ויכולתו לפעול בצורה מתמשכת ועצמאית. גופי השידור הציבורי הם יותר מסתם גופי תקשורת; הם עמודי התווך של הדמוקרטיה, התרבות והאיחוד החברתי. פירוק או הפרטת מוסד שידור ציבורי הוא צעד גדול – כמעט חסר תקדים בהיסטוריית המדיה האירופית. זה אינו צעד שייעלם מעינינו".
השידור הציבורי הישראלי חבר ב-EBU מאז 1957, מה שמאפשר את השתתפותו באירועים בינלאומיים מרכזיים כגון תחרות האירוויזיון או גביע העולם של פיפ"א ב-2026. "הפרטת תאגיד השידור הישראלי תהפוך את מערכת היחסים הזו לבלתי יציבה וכמעט בוודאות תוביל להוצאתו של כאן מהאיחוד שלנו, מה שיפחית את תפקידה של המדינה באירועים מרכזיים ויגביל את גישת אזרחי ישראל לתכנים כאלה".
ה-EBU, המייצג גופי שידור ציבוריים ב-56 מדינות, הדגיש כי סגירת כאן 11 או שינוי מהותי במעמדו יפגע בקשר ההיסטורי של ישראל לארגון ויוביל ככל הנראה להשעייתה מהשתתפות באירועים בינלאומיים מרכזיים, בהם תחרות האירוויזיון. לטענת ה-EBU, סגירתו או הפרטתו של התאגיד תהווה מהלך חסר תקדים במערכת המדיה האירופית.
"הסגירה האפשרית של כאן תחליש את מגוון החדשות, את שידור הספורט החופשי, את התוכניות המקומיות, כולל תוכניות איכות לילדים, ועוד הרבה, שזמינים לאזרחי ישראל ויהיו לכך השלכות בלתי נמנעות על התפיסות הבינלאומיות של ישראל. אנחנו מוכנים לספק כל תמיכה הכרחית לשמירה על עתיד השידור הציבורי בישראל", נכתב במכתב.
קורן הדגיש גם את סיקור טבח 7 באוקטובר באירופה, והתייחס לחשיבות התאגיד כגוף תקשורת העוסק גם בחדשות ואקטואליה. "כפי שהדגשנו, החברות ב-EBU משמעותה חברות בסוכנות הידיעות החדשותית שלנו. הסיקור של כאן על אירועים כמו מתקפת 7 באוקטובר הנוראית היה הקטע החדשותי הנפוץ ביותר ברחבי אירופה באותה עת, דרך רשת החדשות".