עשרה ימים לאחר שנהרגו מירי רקטות של חיזבאללה לאזור מטולה, גופותיהם של ארבעת האזרחים התאילנדים שעבדו בארץ בחקלאות, הגיעו שלשום (שישי) לשדה התעופה סוברנבומי שבבנגקוק. קאוויסאק פאפאנאנג (37), אקאפון וואנאסאי (29), טאנה טיג'אנטק (31) ופראיאט פילאטרם (42) עבדו בשטחים חקלאים סמוך למטולה, עם מעסיקם עומר ויינשטיין ז"ל, שם נהרגו. משדה התעופה הובלו ארונותיהם בשיירות למחוזות מהם הגיעו הארבעה.
ביום רביעי שעבר נערך לארבעת העובדים שנהרגו טקס אשכבה בנמל התעופה בן גוריון, בהשתתפות שגרירת תאילנד בישראל פנהבה צ'נדרארארמיה, ונציגי משרד החוץ ומנכ״ל רשות האוכלוסין וההגירה, אייל סיסו. בטקס, שהיה סגור לתקשורת הישראלית לבקשת התאילנדים, הצדיעו הנציגים הישראלים לעובדים הזרים, ומסרו: "אנו תקווה ותפילה שלא נידרש יותר לטקסי אשכבה לאף אדם, אזרח ישראלי או זר".
לאחר הטרגדיה, עם מותם של הארבעה, שיגרה ממשלת תאילנד מכתב חריף למדינת ישראל ודרשה הגנה על העובדים התאילנדים. עוד דרשו, כי ישראל תמנע עבודה שלהם בקו העימות, לצד הצהרה על הפסקת הגעתם של עובדים מתאילנד לישראל.
בניסיון להרגעת הרוחות, נפגש שר הפנים משה ארבל (ש"ס) עם השגרירה בישראל. בהודעת משרד הפנים לאחר הפגישה נכתב: "השר הבהיר כי פנה לשר הביטחון ואלוף פיקוד הצפון כדי שיוודאו שעובדים זרים לא ייכנסו כלל לאזורים מסוכנים צמודי גדר. שני הצדדים סיכמו כי ימשיכו לעקוב מקרוב אחר הנושא, יפעילו מערך הסברה לעובדים בשפתם, והשגרירות תנחה את העובדים להימנע מעבודה באזורים צמודי גדר".
גאב, בנו בן ה-11 של אקאפון וואנאסאי, חגג את יום ההולדת שלו ביום בו אביו נרצח אלפי קילומטרים מביתם שבמחוז אודון תאני בתאילנד. כשגאב לא קיבל מאביו שיחת טלפון לרגל יום הולדתו, הוא שלח לו הודעה קולית: "אבא, למה לא התקשרת אליי? אם אתה עובד, אנא הודע לי. היום יש לי יום הולדת – למה לא נתת לי אפילו מילה אחת של ברכה כדי לשמח אותי?", אבל וואנאסאי מעולם לא שמע את ההודעה.
4 שנים עבד וואנאסאי בישראל. אימו, בון-פאנג, אמרה לעיתון התאי 'בנגקוק פוסט': "הייתי בהלם כששמעתי את החדשות ובכיתי עד שלא נותרו לי דמעות. הוא אהב אותי מאוד ולא רצה שאעבוד קשה. הוא אמר שמעתה ואילך אחיה בנוחות, שהוא ידאג לאביו ולי, ויתקשר אלינו מדי יום כדי לדבר עם בנו היחיד, והבטיח שיחזור הביתה בשנה הבאה".
צ'רנצ'אי וג'ארונג טיצ'נטוק, הוריו של טאנה טיג'אנטק, אמרו לתקשורת בתאילנד שבנם היה אמור לחזור לביתו במחוז סקיהו בחודש הבא, לאחר 11 חודשים בהם עבד בישראל. הוריו דחקו בו שלא לעבוד בישראל, אבל הוא היה נחוש ואמר: "אנחנו יכולים למות בכל מקום".
סומלי פימסרי, אשתו של קאוויסאק פאפאנאנג, מצפה לקבור את בעלה סמוך לביתם במחוז לאם ת'מנצ'אי.
פראיאט פילאטרם ממחוז קרסאנג היה המפרנס העיקרי של אשתו ושלושת ילדיו. הוא הגיע לישראל ב-2021 אחרי הקשיים הכלכליים שנוצרו בעקבות מגיפת הקורונה, וחזר לתאילנד לאחר טבח 7 באוקטובר. לישראל שב לאחרונה כדי להמשיך ולהתפרנס. אחותו, סולפורן רונרואנג, דרשה ממשלת תאילנד לשלם פיצויים למשפחות ההרוגים.