בפוסט ברשת ה-X, כתב היום (רביעי) שר החוץ גדעון סער כי הוא מברך על החלטת הנשיא טראמפ לא להשתתף יותר במועצת האו"ם לזכויות אדם (UNHRC), והודיע כי גם ישראל מצטרפת להחלטה. "ה-UNHRC הגן באופן מסורתי על פורעי זכויות אדם בכך שאיפשר להם להסתתר מבדיקה, ובמקום עשה דמוניזציה אובססיבית לישראל". עוד הוסיף: "ישראל הייתה נתונה ליותר מ-100 החלטות גינוי, למעלה מ-20% מכל ההחלטות שהתקבלו אי פעם במועצה – יותר מאשר נגד איראן, קובה, צפון קוריאה וונצואלה ביחד. לא נקבל את האפליה הזו יותר".
זאת לאחר שהנשיא טראמפ הודיע כי ארה"ב תפרוש שוב מארגון, לאחר שכבר ב-2018 פרשה ממנו לאחר שהאשימה אותו בהטיה נגד ישראל. ההודעה על הפרישה הגיעה לאחר שנפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו שהגיע לביקור, כאשר ישראל מאשימה מזה זמן רב את שני הגופים – גוף זכויות האדם ואונר"א – בהטיה נגד ישראל ובאנטישמיות.
עוד דווח כי הצווים הנשיאותיים של טראמפ קוראים גם לבחינה מחדש של המעורבות האמריקאית בארגון החינוך, המדע והתרבות של האו"ם שבסיסו בפריז, הידוע כאונסק"ו, ולבחינה מחדש של המימון האמריקאי לאו"ם לאור "הפערים הדרמטיים ברמות המימון בין מדינות שונות".
מדובר במגמה ובה מספר מדינות עוזבות סוכנויות שנמצאות באחריות האו"ם. ארגון הבריאות העולמי (WHO), שגם הוא סוכנות של האו"ם, חווה גם הוא שתי אבידות כשגם ארגנטינה הודיעה היום שתפרוש ממנו – לאור הביקורת של טראמפ על הארגון. "הנשיא חבייר מיליי הנחה את (שר החוץ) חררדו ורטהיין למשוך את השתתפותה של ארגנטינה בארגון הבריאות העולמי", אמר דובר הנשיאות מנואל אדורני במסיבת עיתונאים. "אנחנו הארגנטינאים לא נאפשר לארגון בינלאומי להתערב בריבונות שלנו, קל וחומר בבריאות שלנו", הוסיף.
גם ארה"ב, שפרשה מהארגון הבריאות העולמי בתחילת הקדנציה של טראמפ, וגם ארגנטינה ציינו כי העזיבה נובעת בעקבות ההתנהלות של הארגון בזמן הקורונה. "חילוקי דעות עמוקים בנוגע לניהול, במיוחד במהלך המגיפה שהובילה אותנו לסגר הארוך ביותר בהיסטוריה האנושית", נכתב בהודעה של ארגנטינה. טראמפ אמר ב-20 בינואר דברים דומים, כשציין את "הטיפול הכושל של הארגון במגיפת הקוביד 19. כשלון הארגון הוא לאמץ רפורמות דחופות, וחוסר יכולת להפגין עצמאות מול השפעות פוליטיות של מדינות על הארגון", כתב בצו נשיאותי.
מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי טדרוס אדהנום גברייסוס אמר באותה עת כי הוא "מצטער" על החלטתו של טראמפ לפרוש, והדגיש שגם ארה"ב מרוויחה מהסוכנות שאליה היא תורמת. למרות שארגון הבריאות העולמי פועל בארגנטינה, אדורני אמר שארצו אינה מקבלת מימון מה-WHO לניהול בריאות.