מספר הנהגים המחזקים בתווי נכה זינק ב-5 השנים האחרונות ביותר מ-630%, כאשר עם פתיחת שנת 2025, רשומים כ-665 אלף תווי חנייה במאגר הנתונים, לעומת 90 אלף תווים בלבד שהיו רשומים ב-2020. כך עולה מנתונים שנחשפו הבוקר (שלישי) בוועדת הכלכלה בכנסת.
ח"כ משה סולומון ("הציונות הדתית"), יוזם הדיון, ציין כי חל גידול של פי 7 במספר התווים שנופקו רק בשנתיים האחרונות, כאשר ההערכה היא שמחצית מהתווים שנופקו מאז 2020 – מזויפים. "מעבר לעניין הפלילי בזיופים בתהליך הנפקת תווי הנכה, קיימת פגיעה חמורה באנשים שזקוקים להם". ח"כ מירב בן ארי ("יש עתיד"), שיזמה גם היא את הדיון, ציינה כי ריבוי ההונאות בתחום, וזייפני התווים שלא משלמים חניה ואגרות רישוי שלא לצורך – עולים כסף גם למדינה, בעלות של רבע מיליארד שקלים למשק.
במסגרת הדיון הושוו נתוני מתן התווים למדינות אירופה, והתגלה כי בעוד באירופה 6% מהרכבים בעלי תווי נכה, בישראל קרוב ל-20% מהרכבים על הכביש זכאים לתו. "זה מצב הזוי ומטורף", אמר ח"כ אלי דלל שהציג את הנתון, "המשטרה צריכה להיכנס לזה ולאכוף. לשוטר אסור בכלל לשאול מישהו אם הוא נכה, אז איך נאכוף 50% תווים מזויפים?".
סגנית ראש עיריית תל אביב, מיטל להבי, ציינה כי בבת ים 37% מכלל הרכבים בעיר בעלי תו נכה, בטבריה 35% ובת"א 15%. "מי שיכול לאכוף את זה זאת המשטרה, ומתי המשטרה מתפנה לאכוף חניית נכה? אף פעם", טענה.
מנהל אגף הרישוי במשרד התחבורה, יוסי נזרי, ציין כי כיום יש 450 אלף תגי נכה המשויכים לכ-650 אלף כלי רכב, וכי בשנה מוגשות 250 אלף בקשות, אשר משרד התחבורה מסרב למחציתן. נזרי הוסיף כי משרד התחבורה הגיש תלונה במשטרה ובתקופה הקרובה יוחלט על קריטריונים חדשים לחלוקת תג נכה. "אני מעריך שתוך חודש מהיום יפורסם המתווה", אמר.