כבר בהחלטה הראשונה שלו אחרי הבחירות אישר הפרלמנט האירופי את המחויבות לסייע לאוקראינה "עד לניצחון" – וגם נזף באופן חריף ביותר בוויקטור אורבן ראש ממשלת הונגריה, שמכהנת כנשיאה התורנית של האיחוד.
הסיבה? פגישתו של אורבן עם ולדימיר פוטין במוסקבה כדי לקדם את "יוזמת השלום" שלו. 495 מחוקקים הצביעו בעד ההצהרה, שמגנה את אורבן ומכנה את ביקורו ברוסיה "הפרה בוטה של אמנות האיחוד ושל מדיניות החוץ המשותפת".
אורבן הוא כאב ראש רציני עבור אירופה, אבל בפועל הוא חלק מבעיה גדולה הרבה יותר בכל הנוגע להפעלת לחץ על הקרמלין: רק בחודשיים האחרונים קיים פוטין פגישות עם יותר מ־20 מנהיגים ובהם ראשי מעצמות כמו סין והודו, וקברניטי בעלות ברית צבאיות כמו איראן וצפון קוריאה. המשמעות: קושי גובר ומדאיג של המערב לבודד את פוטין. הנה כמה מהפגישות והאינטרסים מאחוריהן.
19-18 ביוני: פגישה עם קים
לראשונה ב־24 שנות כהונתו, טס פוטין באמצע יוני לפיונגיאנג וגמל לקים ג'ונג־איל על הביקור ברוסיה בתחילת השנה. פוטין התקבל בכבוד אדיר ולא במקרה: צפון קוריאה מספקת לרוסיה מיליוני פגזים, ובתמורה מוסקבה מעבירה לה ככל הנראה טכנולוגיות מתקדמות. שני המנהיגים גם חתמו על הסכם הגנה.
20 ביוני: פגישות בווייטנאם
מצפון קוריאה המריא פוטין לווייטנאם. בארה"ב, משותפות הסחר הגדולות של האנוי, מתחו ביקורת על הזמנת פוטין ש"מנרמלת את הפרת החוק הבינ"ל", אבל לווייטנאם יש יחסים טובים עם מוסקבה עוד מימי המלחמה הקרה. "דיפלומטיית הבמבוק" – שמירה על קשרים טובים עם כל הכוחות הגדולים בעולם – וכן תלות מסוימת בנשק רוסי הניחו בפני פוטין שטיח אדום.
3 ביולי: פגישות עם ראשי סין, טורקיה ואיראן
בשולי פורום שנגחאי, נועד פוטין עם נשיא סין – בפעם השנייה השנה. בייג'ינג אמנם אינה מצדדת ברוסיה באופן רשמי, אבל ללא הסיוע שלה באספקת אלקטרוניקה, מכונות ייצור ומוצרים לשימוש כפול, היכולת של רוסיה להמשיך במלחמה היתה הופכת לקלושה. באותו האירוע נועד פוטין עם הנשיא הזמני של איראן מוחבר, ועם ארדואן – נשיא של חברת נאט"ו, שמנהלת מדיניות עצמאית ביחס לרוסיה.
5 ביולי: פגישה עם אורבן
ראש ממשלת הונגריה אורבן הגיע לפגישה עם פוטין במוסקבה ב־5 ביולי וחטף ביקורות חריפות מכל צמרת האיחוד, שדאגה להבליט כי אינו מייצג אלא את עצמו. אורבן, שלפני הנסיעה למוסקבה נועד בקייב עם נשיא אוקראינה זלנסקי ואחריה טס לסין לפגישה עם הנשיא שי, דורש זה חודשים הפסקת אש ונחשב לבכיר הגיס החמישי של פוטין באיחוד.
9-8 ביולי: ביקור מודי
הביקור של ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי במוסקבה הוא אולי ההישג הגדול ביותר מבחינת רוסיה. הודו היא קניינית מרכזית של נפט מוזל מרוסיה, אבל לניו דלהי יש סיבות נוספות לשמור על קשר קרוב עם מוסקבה: הצבא משופע בנשק רוסי, ונוסף על כך צריך לוודא שאין התקרבות יתר בין רוסיה לסין, יריבתה האסטרטגית של הודו. במערב ובאוקראינה מתחו ביקורת חריפה על מודי על הפגנת "חמימות יתר".