בית הדין הארצי לעבודה דחה היום (שני) את בקשת ארגון כוח לעובדים להכריז עליו כארגון היציג בתאגיד לפיקוח וטרינרי. ההחלטה נבעה מכך שהבקשה הוגשה בתקופה שבה הייתה מניעה להכריז על יציגות חדשה. ההסתדרות נותרה הארגון היציג בתאגיד.
התאגיד לפיקוח וטרינרי הוקם במרץ 2020 כדי לשמש רגולטור על המזון מהחי. עם הקמתו קלט התאגיד רופאים וטרינרים ופקחים ממועצת הלול ומהרשויות המקומיות, אשר ביצעו עבודה זו קודם להקמתו. עוד לפני הקמת התאגיד פעלה ההסתדרות להסדרת זכויות העובדים במעבר, מתוקף יציגותה במועצת הלול וברשויות. עם הקמתו, הכריזה ההסתדרות על הקמת ועד פעולה מקרב העובדים ועל יציגות. ב-2023 נחתם בין הנהלת התאגיד וההסתדרות הסכם קיבוצי ראשון.
לאחר חתימת ההסכם הקיבוצי טענה הסתדרות הרופאים הווטרינרים (הרו"י) ליציגות בקרב הרופאים הווטרינרים בתאגיד, ואף עתרה לבית הדין האזורי בחיפה בבקשה להכיר בהם ביציגות וביחידת המיקוח נפרדת. בית הדין האזורי דחה את הבקשה וקבע כי הרו"י אינה ארגון עובדים, כי אין לפצל את יחידת המיקוח בתאגיד, וכי ההסתדרות היא ארגון העובדים היציג בקרב עובדי התאגיד. גם בית הדין הארצי לעבודה דחה ביוני האחרון את הערעור שהגישה הרו"י בנושא.
באוגוסט 2024 טען ארגון כוח לעובדים ליציגות בקרב עובדי התאגיד ובספטמבר עתר לבית הדין הארצי לעבודה בבקשה שיכיר ביציגותו על פני ההסתדרות כדי למנוע ולעצור את המשא ומתן שהחל בין ההסתדרות להנהלת התאגיד לחידוש ההסכם הקיבוצי.
בית הדין הארצי קיבל את טענת ההסתדרות וקבע כי לאחר ההכרעה בהליך מול הרו"י, קמה להסתדרות יציבות ארגונית בת שישה חודשים – במהלכה חל 'מחסום מניעות' אשר מנע מארגון כוח לעובדים מלהכריז יציגות, אף שלא היה צד להליך שהתנהל בין הרו"י וההסתדרות.
סגן נשיאת בית הדין הארצי לעבודה השופט אילן איטח סיים את פסק דינו באמירה: "למען יידעו כל ארגוני העובדים כי שעה שארגון יציג מנסה להתאושש מההתקפה על יציגותו, אין להקדים את ההתקפה החדשה ויש להותיר בידיו פרק הזמן שנקצב לו בהלכה לצורך הניסיון לאושש את מעמדו". בית הדין הדגיש כי מטרת הגנה זו לאפשר לארגוני עובדים לממש את תכליתם ולקדם משאים ומתנים וחתימת הסכמים קיבוציים.
את ההסתדרות ייצגו עורכות הדין מירי מלכי, ויוי וייץ וענת גוטמן מהלשכה המשפטית לאג"מ בראשות עו"ד חנה שניצר.
מארגון כוח לעובדים נמסר כי הם עוד לומדים את ההחלטה.