משרד החינוך השיק היום (שני) תוכנית לשילוב בינה מלאכותית במערכת החינוך במהלך 2025, שכולל הכשרת מורים, פיתוח תכנים והטמעת כלי בינה מלאכותית ייעודיים בכיתות. התוכנית מיועדת לתלמידי כיתות ד'-י"ב, ומותאמת לכל המגזרים. במסגרת התוכנית המשרד גייס כ-400 חברות הייטק, ביניהן Google, Microsoft, Apple ו-אנבידיה, שהכשירו יחד עם המשרד כ-3,000 מנטורים שילוו את בתי הספר בהטמעת הטכנולוגיות החדשות, ויסייעו בהתאמת הכלים לצרכים הפדגוגיים.
בין הכלים החדשים שיוטמעו: בוט מאמן לשימוש מושכל בבינה מלאכותית שפותח במיוחד עבור מערכת החינוך, צ'אט של Google שהותאם לצורכי משרד החינוך ומוגן מהשפעות חיצוניות, פלטפורמה לתכנון שיעורים והערכת תלמידים ועוד. הבוט מאמן (הבוט Q), הוא בוט שמלמד בינה מלאכותית. הבוט מותאם לזהות התלמיד ומתוכנת לשמור על פרטיותו. הבוט מתאים את עצמו לרמה של המורים והתלמידים, כך שיוכל לגשר על הפער הטכנולוגי בין מורים לתלמידים.
בעקבות הטמעת הכלים הטכנולוגיים בבתי הספר, צפויה להיות בגרות השנה בבינה מלאכותית באיסוף נתונים. בחינוך המיוחד התוכנית מותאמת כך שאיסוף החומרים יהיה ממוקד, ישנן פחות משימות והקצב איטי יותר.
מנכ"ל משרד החינוך, מאיר שמעוני: "האתגר המרכזי שלנו הוא לרתום את העוצמה הטכנולוגית, תוך שמירה על הערך האנושי בחינוך. המורים יקבלו כלים מתקדמים, שיאפשרו להם להתמקד בערך המוסף שלהם: חינוך, הנחייה והענקת יחס אישי". מאיה לוגסי, סמנכ"לית תעשייה אווירית: "הלמידה הזאת היא למידה אותנטית, היא העתיד. אנחנו רואים את החשיבות של החינוך הטכנולוגי במדינת ישראל".