בית המשפט קבע היום (שני) כי יונתן אוריך ישוחרר למעצר בית בתנאים מגבילים, ביניהם איסור יצירת קשר ישיר או עקיף עם המעורבים בתיק – ביניהם ראש הממשלה בנימין נתניהו. השחרור מגיע לאחר עימות שלישי שנערך אתמול בין אוריך לבין דוברו לשעבר של נתניהו אלי פלדשטיין, במסגרת חקירת פרשת קטארגייט שנחשפה בחדשות 12.
העימות שנערך אתמול היה סוער כמו קודמיו, ואנשים שנכחו בעימות סיפרו שאוריך המשיך להכחיש את כלל החשדות המיוחסים לו. הוא הכחיש גם את דבריו של פלדשטיין, שמנגד סיפר לחוקרים שמי שדיבר איתו על אנשי העסקים בירגר ופוטליק, ששמותיהם נקשרו בפרשה, הוא אוריך עצמו.
ההתפתחויות האחרונות ב-N12 על פרשת קטארגייט:
בשבוע שעבר מסר ראש הממשלה בנימין נתניהו עדות במסגרת הפרשה. אחרי כשעתיים שבהן נמשכה עדותו, ולאחר שנודע כי יועציו אלי פלדשטיין ויונתן אוריך נשארו באותו הלילה במעצר וכי מעצרם צפוי להתארך, תקף רה"מ בחריפות את החקירה.
לאחר חקירתו הוא פרסם סרטון ואמר כי החקירה פוליטית וכי מדובר בציד פוליטי שמטרתו להפיל ראש ממשלה מהימין ולמנוע את פיטורי ראש השב"כ. בנוסף טען נתניהו כי יועציו "מוחזקים כבני ערובה". ביום שישי האחרון החליט בית המשפט המחוזי לשחרר את אלי פלדשטיין למעצר בית, בעוד מעצרו של אוריך הוארך עד היום. הדיון התקיים אחרי שבית המשפט השלום שחרר את השניים למעצר בית.
במהלך הדיון במחוזי, חוקרי המשטרה ביקשו מהשופט לזמן את נציג השב"כ, כדי שייתן את חוות דעתו בדלתיים סגורות. חוקר המשטרה הסביר שלפי החשד אוריך ופלדשטיין השתמשו בחומרים מ"פרשת המסמכים המסווגים" – גם בפרשה הנוכחית שנחקרת, קטארגייט.
"ההחלטה של בית משפט השלום היא שגויה", טען חוקר המשטרה. "אנחנו לא מדברים על תיק רגיל – מי שאמון לטעון על מסוכנות החשודים זה השב"כ, ולא אנחנו". עורך דינו של יונתן אוריך, עמית חדד, האשים: "הערר הזה מכפיש את שופט בית המשפט השלום. המשטרה מתדרכת ומכפישה שופט".