נראה שהעולם כולו על כוונת המכסים של נשיא ארה"ב, אך היריבה הגיאו-פוליטית סין סופגת חלק ניכר מהאש. לאחר שטראמפ הגדיל את כלל המכסים על סין ב־10% בינואר, סין לא טמנה את ידה בצלחת והגיבה בהטלת מכסים של 15% על כלל הסחורה האמריקאית. ארה"ב הטילה על סין בחזרה מכס של 20%, וטרם נאמרה המילה האחרונה מצידה.
● הדולר בסכנה, הקפיטליזם כשל ואיך ייראה תיק ההשקעות החדש: המכתב השנתי של מנכ"ל בלקרוק
● שאלות ותשובות | האם ביטול המכס על ארה"ב יציל את ישראל מגזירות טראמפ?
כיצד סין צפויה להגיב? עוד לא ברור מה יהיו שיעורי המכס שהיא תטיל חזרה על ארה"ב, אך על פי חשבונות המזוהים עם המשטר הסיני, הדבר ייעשה בשיתוף פעולה עם יפן ודרום קוריאה, הכלכלות השנייה והחמישית בגודלן באסיה בהתאמה. ביום ראשון, שלוש הענקיות המזרח-אסייתיות התכנסו יחד לראשונה זה חמש שנים (הפעם הקודמת הייתה בקדנציה הראשונה של טראמפ) ודנו על הצעדים הכלכליים בתגובה למכסים האמריקאיים.
חשבון מדיה חברתית המזוהה עם המשטר הכריז ברשת "וויבו" הסינית השבוע שהשלוש צפויות להטיל יחד מכסי-נגד על ארה"ב.
התפתחות מדאיגה לוושינגטון
ואולם, דרום קוריאה מסרה שהכרזות אלו "מוגזמות", וביפן טענו שהפגישה לא עסקה בנושאים אלו. ובכל זאת, השלוש הסכימו לחזק את הסחר האזורי בתוך מזרח אסיה: יפן ודרום קוריאה ייבאו חומרי גלם הנחוצים לתעשיית המוליכים-למחצה, וסין מעוניינת לייבא מוצרי שבבים מיפן ודרום קוריאה. השלוש גם הסכימו לחזק את הקשרים האזוריים ולשוחח עוד על מגבלות יצוא שחלקן מטילות.
למרות הצהרות ההרגעה ששוחררו מסיאול וטוקיו, עדיין מדובר בהתפתחות מדאיגה מבחינת וושינגטון. יפן ודרום קוריאה הן בנות ברית אמריקאיות ראשיות באסיה, ועל רקע האיומים הסיניים בפלישה לטייוואן – הן צפויות להיות גם בנות ברית צבאיות של ממש במקרה שארה"ב תחליט להגן על טייוואן. בהקשר הזה, ההתקרבות ביניהן לבין סין היא התפתחות שעלולה לפגוע במדיניות החוץ האמריקאית במזרח אסיה, שמטרתה לבודד את סין ולבסס את מעמדה של ארה"ב באזור.
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה אוטומטית ולא יפורסמו באתר.