השופט יצחק עמית צפוי להתמנות היום (חמישי) באופן רשמי לנשיא בית המשפט העליון, אחרי 15 חודשים שבהם איישו את התפקיד ממלאי מקום, בתחילה השופט עוזי פוגלמן ובחודשים האחרונים כיהן עמית בעצמו כממלא מקום בתפקיד. על ההשבעה החגיגית שתתקיים בבית הנשיא תעיב המחלוקת סביב מינויו והיעדרות נציגי הממשלה מהאירוע. שר המשפטים יריב לוין, שלא היה מעורב במינויו של עמית ומתנגד אליו, הודיע שיחרים את האירוע; ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר הכנסת אמיר אוחנה ייעדרו ממנו גם הם, בניגוד למקובל.
בטקס יישאו דברים נשיא המדינה, ממלא מקום נשיא העליון היוצא השופט עוזי פוגלמן, ונשיא בית המשפט העליון הנכנס עמית. גם היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה לא תישא דברים בטקס, זאת בניגוד לטקסים קודמים שבהם נאמו גם ראש הממשלה, שר המשפטים והיועץ המשפטי לממשלה.
מנהל בתי המשפט, השופט צחי עוזיאל, אמר הבוקר ברשת ב' כי מהיכרותו וידיעתו גם ללוין וגם לעמית חשוב השירות שניתן לציבור, וכי הוא מקווה "שימצאו דרך לצורך המטרה המשותפת החשובה הזאת". עוזיאל אמר כי הוא מאמין שלמרות החרם שהטילו בקואליציה על טקס ההשבעה, והצהרות שר המשפטים יריב לוין, שר המשפטים ונשיא העליון ימצאו דרך לגשר על הפערים ביניהם ולחדש קשרי עבודה.
יצחק עמית, בן 66, מונה בשנת 2001 לשופט בבית המשפט המחוזי בחיפה אחרי שעסק מספר שנים בעריכת דין, וב-2009 מונה לשופט בבית המשפט העליון. בינואר 2025 נבחר לנשיא ה-13 של בית המשפט העליון ברוב של 5 מול 0 בוועדה לבחירת שופטים, לאחר ששלושת חברי הקואליציה בוועדה החרימו את הדיון ועמית עצמו היה מנוע מלהצביע.
ההחלטה קוממה את שר המשפטים יו"ר הוועדה יריב לוין, שהודיע כי אינו מכיר בכהונתו של עמית כנשיא בית המשפט העליון. הוא צפוי לכהן בתפקיד קצת יותר מ-3 וחצי שנים עד פרישתו באוקטובר 2028.
השופט עמית נחשב לשופט ליברלי, שפסיקות רבות שלו תומכות בזכויות אדם בכלל וזכויות פלסטינים בפרט, מה שמעורר נגדו בשנים האחרונות התנגדויות קולניות מקרב אנשי ימין. הוא היה מעורב בפסקי דין משמעותיים, בהם פסק הדין בעניין חוקיות חוק ההסדרה, שבו נקבע כי החוק אינו חוקתי בשל פגיעתו בזכויות הקניין של הפלסטינים. הוא השתתף בהרכב שדן בביטול מתווה הגז, שבו נפסק כי "סעיף היציבות" במתווה, המיטיב עם חברות הגז החתומות על ההסכם ומגביל את יכולתן של ממשלות עתידיות לשנות מדיניות כלכלית ורגולטורית, אינו חוקתי.