מרכז השלטון המקומי והאזורי ופורום ה-15 יוצאים הערב (רביעי) בדרישה פומבית לשר החינוך, יואב קיש, לביטול מוחלט של הקיצוץ ותקצוב מלא של הסייעות בגני הילדים. לצד הדרישה – איום מפורש בהשבתת הסייעות ושיתוק בפועל של גני הילדים העירוניים בכל הארץ, משום שלעיריות עצמן אסור לפתוח גן עם מעל 30 ילדים ללא שתי סייעות, על פי הוראת משרד החינוך עצמו ודרישת הסתדרות המורים.
וכך, שוב מתקדרת עננה של סכסוך על גבם של ההורים כאילו לא מספיקה מצוקת כח האדם של הסייעות שמביאה להשבתות נקודתיות של גני ילדים מדי יום בחודשים האחרונים ושמשרד החינוך לא נותן לה מענה.
הערב התאחדו כל ראשי השלטון המקומי בהתראה ששלחו לשר החינוך יואב קיש ומנכ"ל משרדו, לפני השבתת עבודת הסייעות. זאת בשל בשל קיצוץ בשכרן שלא על פי ההסכמים בין השלטון המקומי לממשלה. זאת לאחר שהבוקר הופתעו ראשי הרשויות המקומיות עם מכתב שקיבלו ממשרד החינוך, בשיתוף משרד האוצר, ובו מודיעים לרשויות באופן חד צדדי על שינוי מודל התקצוב של תומכות החינוך בגני הילדים, בתוך כך קיצוץ שכרן והיקף משרתן.
"אנו בטוחים שאתם מבינים את השלכות ההחלטה אליה נגררתם בלחצי משרד האוצר. על אף פניותנו הרבות בנושא, הן בכתב והן בפגישות מקצועיות רבות, ועל אף שהנושא מוכר לכם בחצי השנה האחרונה – נודע לנו היום כי החל מדיווחי חודש מרץ 2025 הקיצוץ יתבצע באופן רטרואקטיבי החל מספטמבר 2024 לכלל הסייעות" כותבים לקיש חיים ביבס (יור מרכז השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין-מכבים-רעות), רון חולדאי (יור פורום ה-15 וראש עיריית ת"א-יפו) ושי חג'ג' (יור מרכז השלטון האזורי וראש מועצת מרחבים).
השלושה מבהירים בשם כל ראשי הערים והמועצות כי הרשויות המקומיות עומדות לצד ההורים והילדים ועושות הכל על מנת לשמור על יציבות המערכת, מגייסות ממלאות מקום על חשבונן, ונאבקות למען המשך שגרה תקינה עבור הילדים וההורים ומדגישים: "במקום לסייע לרשויות, בוחר משרד החינוך בדרך של קיצוצים והתנערות מאחריות, תוך פגיעה בשירות החיוני ביותר למשפחות בישראל".
ראשי הרשויות המקומיות דורשים מקיש ביטול מוחלט של הקיצוץ ותקצוב מלא של תומכות החינוך (הסייעות) "בהתאם להסכמים ובהתאם לאחוז העסקתן החל מה- 1 בספטמבר 2023".
בסיום מכתבם הם מודיעים מפורשות: "במידה והנושא לא יוסדר, אנו נערך מיד לאחר החג להשבתת כלל פעילות תומכות ההוראה בגני הילדים עד להודעה חדשה, ומשמעות הדבר ברורה, וזאת עד לתיקון הפגיעה בשכרן של תומכות החינוך ברשויות המקומיות".