החרימו מצלמות ומיקרופונים: במסגרת סגירת ערוץ אל-ג׳זירה בישראל, נתפס היום (שלישי) ציוד צילום במשרדי סוכנות הידיעות AP בשדרות. לטענת משרד התקשורת, סוכנות הידיעות שיווקה אפשרות שידור מגבול עזה לערוץ אל-ג'זירה. מהבית הלבן מיהרו להגיב לפשיטה ואמרו: "לכל עיתונאי יש זכות לעשות את עבודתו. זה מטריד".
במהלך הפשיטה על המשדרים בשדרות, מפקחי משרד התקשורת החרימו מצלמה ששידרה בשידור חי את צפון הרצועה וכוחות צה"ל. בין השאר הוחרמו גם תלת רגל, מודם אלחוטי המספק שידור חי ושני מיקרופונים.
בשבוע שעבר נשלחה התראה לסוכנות, בו נדרשו להפסיק לספק שידורים לערוץ אל ג'זירה, אולם ב-AP החליטו להמשיך לספק להם את האפשרות הזו.
תגובות סוערות
"סוכנות הידיעות AP דוחה לגמרי את פעולות ממשלת ישראל לסגור את יכולות השידור שלנו – המראות מבט לתוך עזה, ולהחרים ציוד", אמרה בתגובה לורן איסטון, סגנית נשיא לתקשורת תאגידית בארגון.
"ההשבתה לא התבססה על התוכן אלא על שימוש לרעה של ממשלת ישראל בחוק השידור הזר החדש של המדינה. אנו קוראים לרשויות בישראל להחזיר את הציוד שלנו, ולאפשר לנו להחזיר את השידור החי שלנו באופן מיידי, כדי שנוכל להמשיך לספק עיתונות חזותית חשובה זו לאלפי כלי תקשורת ברחבי העולם".
ממשרד התקשורת נמסר: "צלמים של סוכנות AP צילמו באופן קבוע את מרחב עזה ממרפסת בית בשדרות, כולל התמקדות בפעילות של לוחמי צה״ל ומיקומם. על אף שפקחי משרד התקשורת הזהירו אותם כי הם עוברים על החוק וכי עליהם לנתק את אל-ג'זירה מקבלת התכנים שלהם ולא להעביר לו שידור הם המשיכו לעשות זאת.
"ממשלת ישראל קבעה כי לא תאפשר לערוץ החמאס תומך הטרור אל-ג'זירה לשדר מישראל. החוק והצווים אינם מבחינים בין אם זו אל-ג'זירה עצמה או ספקים שמעבירים לה את החומר מישראל".
"משרד התקשורת חייב להפסיק מיד את הציד אחר כלי תקשורת ועיתונאים", נמסר בתגובה מארגון העיתונאים והעיתונאיות. "זהו איום כבד על הדמוקרטיה וחופש העיתונות. זהו אינטרס ישראלי מובהק שתתאפשר פה עבודה מקצועית וחופשית של כלי תקשורת, זרים וישראלים, גם אם הם ממסגרים את המציאות באופן שונה מזה של ממשלת ישראל.
"אנו חוששים מפגיעה קשה בחופש העיתונות אם משרד התקשורת ימשיך לנקוט בצעדים הפוגעים ביכולתם של כלי תקשורת ישראלים וזרים להמשיך לבצע את עבודתם. אנו קוראים ליועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב מיארה, להיכנס לעובי הקורה ולבדוק את האופן שבו מממש משרד התקשורת את החוק".
בבית הלבן מיהרו להתייחס וכתבו: "אנו עומדים איתן באמונתנו שלעיתונאים יש זכות לעשות את עבודתם. ברור שזה מטריד".
יו"ר האופוזיציה, יאיר לפיד, תקף את הממשלה לאחר המעשה: "החרמת הציוד של AP, סוכנות הידיעות הגדולה בעולם, בידי אנשיו של שלמה קרעי, היא מעשה של טירוף. זה לא אל ג'זירה, זה כלי תקשורת אמריקאי שזכה ב-53 פרסי פוליצר. הממשלה הזו מתנהגת כאילו החליטה לוודא בכל מחיר שישראל תנודה בכל העולם. הם השתגעו".
שר התקשורת שלמה קרעי הגיע ללפיד: "יו״ר האופוזיציה הנכבד, ״אנשיו של שלמה קרעי״ הם גורמי המקצוע המסורים של משרד התקשורת המקיימים את הוראות החוק והחלטות הממשלה. אגב, גם אם אתה(!) תחליט להפוך לפרילנסר של ערוץ טרור המסכן את לוחמינו ותשדר להם מיקומים של כוחותינו עם מצלמה שלך, אדאג שפקחי משרד התקשורת יגיעו אליך. תתבייש. להזכירך, החוק והצווים שנחתמו פה אחד בממשלה, בתמיכה גורפת של כלל גורמי הבטחון, קובעים שיש לתפוס מכשירים המשמשים לאספקת תכנים של אלג׳זירה מכל אדם או תאגיד. כל שכן במקרה הזה שאנשי AP הוזהרו לפנים משורת הדין כבר בשבוע שעבר וסירבו להפסיק לתת שירות לערוץ הטרור הזה. נמשיך לפעול בנחישות כנגד כל מי שינסה לפגוע בלוחמינו ובבטחון המדינה גם אם זה לא מוצא חן בעיניך".
למרות הביקורת על הפשיטה, במשרד התקשורת עומדים מאחורי ההחלטה: "אחרי שהוזהרו, משרד התקשורת החרים מצלמה של סוכנות הידיעות AP ששידרה תוך ניסיון להתחקות אחר פעילות כוחותינו, והעבירה את הצילומים לתחנת אל-ג׳זירה, בניגוד לחוק.
כבר בשבוע שעבר התריעו אנשי משרד התקשורת בפני סוכנות AP על כך שעל פי החוק והחלטת הממשלה אסור להם לספק שידורים לאלג׳זירה, אולם AP החליטו להמשיך ולשדר בערוץ הגורם לפגיעה ממשית בבטחון המדינה".