פרשת חיסולו של מוחמד בראא קטרג'י מעלה שאלות חדשות לגבי המתרחש בצמרת המשטר הסורי. על פי החוקר הפוליטי נידאל א-סבעא, קטרג'י, שהיה סוחר נפט בכיר שפעל בין משטר אסד לדאעש, לא נהרג בתקיפה ישראלית בגבול סוריה-לבנון כפי שדווח רשמית, אלא חוסל על ידי המשטר הסורי עצמו.
לפי א-סבעא, חיסולו של קטרג'י היה חלק ממהלך רחב יותר של אסד להעלים עדים המכירים את מערך העברות הכספים שלו מסוריה לרוסיה. קטרג'י, שתיווך בעסקאות נפט בין המשטר הסורי לדאעש, היה מעורב בהעברת כספים משמעותיות לאסד. חיסולו של קטרג'י מתקשר גם למותה המסתורי של לונה א-שיבל, יועצתו הקרובה לשעבר של אסד. על פי א-סבעא, שני המקרים הם חלק מתוכנית שיטתית של אסד להיפטר מגורמים המכירים את מערך העברות הכספים שלו, כחלק מהכנות שהוא עורך מתחילת השנה לקראת אפשרות של בריחה למוסקבה.
קאטרג'י היה דמות מפתח במערך הכוח האזורי, עם קשרים מסועפים למשטר אסד, איראן וחיזבאללה. על פי רמי עבד אל-רחמן, מנהל המרכז הסורי לזכויות אדם, קאטרג'י מילא תפקיד מרכזי במימון וניהול "ההתנגדות הסורית לשחרור הגולן" – ארגון שאומן וחומש על ידי איראן.
פעילותו העסקית כללה הפעלת מערך מכליות נפט שהובילו דלק ממזרח סוריה למערבה, במיוחד לאזור חומס. בנוסף, החזיק במיליציה פרטית בתוך סוריה והיה אחראי על תשלום המשכורות החודשיות לאנשי "ההתנגדות הסורית לשחרור הגולן". חיסולו התרחש כשנסע ברכב עם לוחית רישוי לבנונית, יחד עם אדם נוסף.
למרות שפעל בעיקר בתחום הכלכלי, נחשב לבכיר משמעותי ב"ציר ההתנגדות" והיה מעורב לפי החשדות בהעברות נשק ממזרח סוריה למערבה. קאטרג'י ואחיו היו מקורבים אישית לבשאר אסד, והוא נכלל הן ברשימות הסנקציות האמריקאיות והן ברשימת היעדים של ישראל.