העיתון האמריקני "וול סטריט ג'ורנל" פרסם מאמר מערכת בו טען כי הסכם הפסקת האש שהושג מול לבנון וארגון הטרור חיזבאללה, הוא "ניצחון לישראל" ונסיגה של איראן וחיזבאללה מהבטחתן לארגון הטרור חמאס.
"חיזבאללה הרתיע את ישראל. אפילו כשהמחבלים הרחיבו את הארסנל שלהם, ירו על ישובי הצפון בישראל וגמרו ליותר מ-60 אלף אזרחים להימלט מבתיהם, בישראל פחדו מהסלמה. החשש היה מפני ירי אלפי טילים ומיטוט מגדלים בתל אביב. האיום של פשיטה בסגנון ה-7 באוקטובר עמדה בפתח", הסביר מאמר המערכת של העיתון השמרני.
"אך מרגע שישראל לקחה את היוזמה עם תקיפות אוויריות ומעשי חבלה נועזים, חיזבאללה לא הצליח לממש את איומיו. ישראל ספגה נזק מועט בלבד לאחר שחיסלה את מנהיג הארגון וקרעה לגזרים את שרשרת הפיקוד שלו. ישראל איבדה 80 חיילים, אך הפלישה הקרקעית הביאה להשמדת מחסני תחמושת ומנהרות בכפרי הגבול", הסביר המאמר.
בכתבה ציטטו את דברי ושל ראש הממשלה נתניהו וטענו כי צמרת צה"ל ומממשל ביידן דחפו בתחילת המצבע להגעה לעסקה כוללת, בהתאם לדרישות חיזבאללה. "הם דחפו לעסקה עם הארגון בשיא כוחו", נכתב במאמר, בביקורת לא מרומזת על הממשל ועל תומכיו בישראל.
"ההסכם שנחתם איננו פופולרי בקרב תומכי הממשלה ומהווה הימור פוליטי עבור נתניהו. עם זאת הוא הביא את שותפיו מהימין הקצוני, בהתרסה מול הבייס שלהם. כעת, האופוזיציה המתונה, חביביו של הנשיא ביידן, קוראים להסכם כניעה", ניתחו בעיתון את המצב הפוליטי בישראל.
"אם ההסכם ישרוד את 60 ימי מהעבר שלו, ישראל תוכל לקדם את פני נשיאותו של טראמפ עם איראן פגיעה יותר, חמאס מבודד מתמיכה ברצועת עזה והזדמנות דיפלומטית אדירה לעסקה עם ערב הסעודית. כשביקורת בכל פינה, ישראל נלחמה והגיעה לנקודה האסטרטגית החזקה ביותר שלה מזה לפחות עשור", נכתב.