יום עדותו התשיעי של ראש הממשלה בנימין נתניהו במשפטו (רביעי), היה סוער, ואולי בכוונת מכוון. מספר פעמים במהלך הדיון היה נראה כי נתניהו מגביה את גובה הלהבות, החל משימוש בשפה חריפה, ועד דפיקת אגרופו על דוכן העדים.
אחד משיאי היום, אירעו כאשר במהלך העדות, התייחס נתניהו ליחסיו עם התקשורת והפרקליטות, אשר בשתיהן, לטענתו, קיימת "כת סגורה" הרואה בו "אויב העם" ומפגינה כלפיו עוינות קשה.
ועדיין, מעבר לרטוריקה צבעונית וחריפה, נתניהו יודע שיש לו משפט פלילי לנצח. לכן, בעדותו היום, התייחס נתניהו שוב לסיקור באתר "וואלה!", אשר נטען כי ניתן לו כטובת הנאה, וההפך את היוצרות. לא רק שלא סיקור חיובי, אלא "אתר עוין", שדובריו פנו להנהלתו בבקשה כי יאוזן.
בעניין זה הוסיף נתניהו כי לא הייתה לו הבנה עם בעלי האתר לקבלת סיקור חיובי, וכי בכל מקרה הקשרים בינו לבין מו"לים ועורכים ראשיים הם נורמטיביים, וכי ציפייתם היא לקבל מידע בתמורה לסיקור. הוא השווה זאת ליחסים בין פוליטיקאים לעיתונאים בארה"ב, והדגיש כי מדובר בנורמה מקובלת.
נושא נוסף שאליו התייחס נתניהו בעדותו היום הוא החתימה על מסמכים רגולטוריים, נתניהו הסביר כי הוא חותם על מסמכים רבים בהסתמך על הפקידות המקצועית, ולעיתים ללא עיון מעמיק. הוא הציג סרטון שבו הוא נראה חותם על מסמכים באופן שגרתי, כדי להמחיש את טענתו.
חיציו המשפטיים של נתניהו כוונו היום במדויק ומספר מטרות: ראשית, ערעור טענת ה"יחסי תן וקח" בתיק 4000. נזכיר כי אחת הטענות המרכזיות בכתב האישום היא שנתניהו פעל לטובת קבוצת בזק בתמורה לסיקור חיובי באתר "וואלה!". בעדותו היום, ניסה נתניהו להפריך זאת על ידי הדגשת שלוש נקודות: ראשית, כי הסיקור ב"וואלה!" היה עוין כלפיו. כך, טוען נתניהו, כי לא רק שלא קיבל יחס מועדף, אלא שלדובריו היה צורך ללחוץ על האתר שוב ושוב כדי לאזן את הסיקור.
שנית, כי אין קשר ישיר בין פעולות רגולטוריות לבין אותו סיקור. לטענת נתניהו, כל החלטותיו בעניין בזק התקבלו על סמך חוות דעת מקצועיות ולא מתוך שיקול אישי, ושלישית, כי לא הייתה "הבנה" עם בעלי בזק, שכן אם אכן הייתה עסקה של "תן וקח", לא היה צורך בהתערבות שוטפת של אנשיו בניסיון לשפר את הסיקור.
מטרה נוספת ומעניינת של נתניהו היא בניסיון "לנרמל" את הקשרים עם אנשי תקשורת. בעדותו ניסה נתניהו להראות כי קשרים בין פוליטיקאים לבעלי כלי תקשורת הם נורמטיביים, ואינם מצביעים על עבירה פלילית. כדרכו, השווה זאת נתניהו לנעשה בארצות הברית, שם פוליטיקאים מקיימים קשרים הדוקים עם עיתונאים ומוציאים לאור. בכך מבקש נתניהו לטשטש את הקו בין פעילות פוליטית לגיטימית לבין שוחד תקשורתי.
כאמור, הרוחות סערו היום בתוך ומחוץ לאולם בית המשפט. הפרקליטות מצידה נקלעה לבעיה, שלא לומר נפלה לפח, כאשר הדיון תפס כיוון פרטני הבוחן במפוצל את הסיקורים אחד לאחד. בתוך הבוץ הזה נתניהו חוגג, שכן קל הרבה יותר "לפרק" כל פרסום ונסיבותיו בנפרד.
מעבר ל"פירוק" פרטני לכשעצמו, נתניהו נוקט בכלי מעניין שבו הוא משווה סיקורים מקבילים חיוביים על פוליטיקאים אחרים, דבר אשר מעמיד באור אחר לחלוטין את מרכיב ״המתת״ בעבירת השוחד.
וגם היום, ראש הממשלה הוסיף לתקוף את מערכת המשפט והתקשורת. כאמור, האמירה שלפיה ישנה "כת סגורה" בתקשורת ובפרקליטות שמנסה להפיל אותו, וכי הוא נרדף על ידי מערכת מוטה, היא אסטרטגיה ברורה שנועדה לעורר ספקות באובייקטיביות של ההליך המשפטי ולחזק את טענת הרדיפה הפוליטית.
הכותב הינו סניגור בתחום הצווארון הלבן, יו"ר משותף, ועדת איסור הלבנת הון בלשכת עורכי הדין