פסטיבל ישראל יתקיים השנה בצל המלחמה, וחלק ממופעיו ייצאו מעיר הבירה וייערכו ביישובי הדרום.
"עד 7 באוקטובר היה לנו פסטיבל ישראל 'רגיל' ביד – הרבה הפקות בינלאומיות, לא מעט יצירות מקור ישראליות, ובכלל חגיגה שלמה של יצירתיות פורצת דרך", אומרים המנהלים האמנותיים של הפסטיבל, מיכל ואעקנין ואיתי מאוטנר.
"מובן שהבנו שאין לזה מקום השנה ובכלל תהינו אם אפשר לקיים פסטיבל בשנת אבל כזו. במובנים רבים הפסטיבל השנה הוא הרבה פחות 'פסטיבלי'. הוא צנוע ושקט, ובעיקר מכוון פנימה, אל עצמנו, אל המקומות הכואבים שבהם כולנו נמצאים".
לדבריהם, "קיבלנו החלטה לא להסתכל הצידה ולא ליצור משהו אסקפיסטי, אלא ליצור סוללה של יצירות חדשות המגיבות למצב ונובעות ממנו. הפסטיבל יציג השנה יותר מ־15 הפקות מקור – חלקן נוגעות בפצע בצורה ישירה, חלקן באופן עקיף יותר, אבל באופן כללי הפסטיבל כולו נצבע בצבעי השבת ההיא והמציאות שלנו מאז. הפסטיבל מאפשר לנו לדמיין מציאות אחרת".
על ההחלטה לקיים חלק מהמופעים ביישובי הדרום הם אומרים: "הלב ביקש לתור את הארץ, להגיע למקומות שבהם התופת נוכח, להיות עם הקהילה, עם היוצרים, עם כל מי שצריך. יצרנו תוכנית מיוחדת, ביחד ועבור תושבי הדרום, עבור כולנו. זו פעימת הלב הסדוק שלנו".
בפסטיבל יעלו מופעים מיוחדים ושיתופי פעולה אמנותיים, ובהם "אנשי המוזיקה", מופע ברוח פסקול התקופה בהשתתפות ברי סחרוף, מארינה מקסימיליאן, אלון עדר, קרולינה ועלמה גוב, שמשתפים פעולה עם ארבע יוצרות צעירות מהנגב ומהצפון – יערה כהן, טליה דנציג, אמרי שריף ואגם ג'רמי.
מדובר במיזם מוזיקלי חברתי המיועד למוזיקאיות ולמוזיקאים מחוננים מהעוטף ומהצפון, שנפגשים בפסטיבל עם מקורות ההשראה שלהם. במהלך המופע הם ינגנו חומרים מקוריים של הצעירים, לצד קלאסיקות ולהיטים מוכרים של היוצרים הוותיקים.
עוד מופעים שיעלו בפסטיבל: "יום אחד", פורמט ייחודי שבו הקהל והפרפורמרים שוהים יחד על במת תיאטרון ירושלים למשך כ־24 שעות עם שלומי שבן, דאנה איבגי, אביתר בנאי ואחרים; "אהבה מוזיקה (עכשיו!)", שבמסגרתו ישתפו פעולה להקת המחול של יסמין גודר ודיקלה; המופע "מקום לגור בו" של קבוצת השחקנים והיוצרים של "תיאטרון עוטף הנגב", בחלקם ניצולים ומפונים, שנוצר בעקבות השבת השחורה"; מחזה של רועי יוסף בעקבות שירות מילואים מטלטל שעסק בזיהוי קורבנות הטבח ועוד.
פסטיבל ישראל ייערך בתאריכים 27-10 בספטמבר.