נשיא ארה"ב לא מבזבז זמן וכבר ביומו השני לתפקיד חותם על צווים גם בתחום הטכנולוגיה. כפי שעשה בתחום ההגירה, השיוויון וההכלה, גם בטק מבטל טראמפ החלטות של הנשיא לשעבר ג'ו ביידן – כמו תקנות הבטיחות של הממשל הקודם בתחום הבינה המלאכותית (AI Safety standards). מדובר בכללים שנועדו לחזק את הפרטיות על המידע של המשתמשים, למנוע אפליה על בסיס גזעי ולנטר איומים ביטחוניים. בשנה שעברה כינו גורמים במפלגה הרפובליקאית את התקנות כ"כפייה של אידיאולוגיית שמאל על פיתוח הטכנולוגיה באופן שיחסום חדשנות". יחד עם זאת, התקנות של ביידן הלכו לא פעם יד ביד עם האידאולוגיה השמרנית שמעודדת שמירה על פרטיות של משתמשים, ואף תאמה את דבריו של אילון מאסק, כיום חלק מהממשל האמריקאי, להטיל מגבלות על פיתוח בינה מלאכותית.
● זה מה שהספיק לעשות דונלד טראמפ ביומו הראשון לנשיאות
● שבע המופלאות של טראמפ: אלו המניות שהמריאו מאז יום הבחירות בארה"ב
טראמפ ביטל את תקנות הרגולציה על פיתוח טכנולוגיית AI, אך לא ביטל את ההוראה השנויה במחלוקת של ביידן מהשבוע, שקראה להגביל את ייצוא המעבדים הגרפיים מחברות אמריקאיות כמו אנבידיה ו-AMD , הוראה שעשויה גם לצמצם את יכולתן של בנות בריתן של ארה"ב כמו ישראל, איחוד האמירויות וסעודיה להתפתח בתחום.
הנשיא החדש-ישן השיק גם את התוכנית השאפתנית שזכתה לכינוי "סטארגייט" – מיזם שצפוי לעודד במהלך ארבע השנים הקרובות השקעה של חצי טריליון דולר להשקעות בתשתיות בינה מלאכותית – בעיקר רכישת מעבדים גרפיים, שרתי תקשורת והקמת חוות שרתים, בשותפות עם שלוש חברות ענק: OpenAI, החברה מאחורי ChatGPT, קרן הענק היפנית סופטבנק; ואורקל, המנוהלת על ידי הישראלית לשעבר צפרא כץ ועל ידי לארי אליסון, שנחשב לשמרן ומיודד עם טראמפ ואף עם ראש הממשלה בנימין נתניהו.
פיתוח הבינה המלאכותית הכללית
אורקל היא חברה שלוטשת לא אחת עיניים לסקטור הציבורי, עם שותפות במיזמים במערכת הביטחון האמריקאית, מכרזי ענן ממשלתיים והיא אף קיבלה לידיה את אחסון פעילות בייטדאנס, בעלי טיקטוק הסינית, בארה"ב. לפי דבריו של טראמפ אמש, ייתכן כי אליסון או אורקל עשויים להתמודד גם על רכישת מחצית מטיקטוק עצמה כחלק מהמאמצים להשאירה בארה"ב. טראמפ הודה כי ייתכן שיועצו הקרוב מאסק, ירכוש את טיקטוק אך הוסיף ואמר כי "הייתי רוצה שגם לארי (אליסון – א"ג) יקנה את זה, זאת זכותי לסגור עסקה".
100 מיליארד דולר מתוך הסכום יוקצו על ידי שלוש החברות ושותפים פיננסיים נוספים, כמו קרנות פרייבט אקוויטי, לצורך בניית חוות שרתים והשאר צפוי להיות מוזרם במהלך שלוש השנים הבאות. ככל הנראה יושקעו הסכומים גם בבניית תחנות כוח שיתמכו בחוות השרתים שצורכות חשמל בהספק שדומה לזה של ערים גדולות. אליסון אמר לפני מספר חודשים כי אורקל מתכננת שלוש חוות שרתים מהגדולות שנראו אי פעם בהספק משותף של 1 גיגוואט לעיבוד בינה מלאכותית. אמש (ג') ציין כי הראשון מביניהם נבנה כעת בטקסס, וכי סך הכל תבנה החברה בארה"ב עשרים חוות שרתים. אליסון אמר כי אחד השימושים שייעשו בטכנולוגיה הזו הוא ניהול רשומות רפואיות ופיקוח על טיפול רפואי מרחוק.
סם אלטמן, מנכ"ל וממייסדי OpenAI, התייצב אתמול בבית הלבן וקשר בין מיזם סטארגייט לבין האפשרות לפתח בינה מלאכותית כללית (AGI) -כלומר בינת-על שתהיה כה משוכללת עד כי היא תוכל לפתח בעצמה יישומים ולפתור בזמן קצר אתגרים עצומים כמו פיתוח תרופות עצמאי או ביצוע סימולציות פיזיקליות. "המיזם יבטיח שנוכל ליצור בינה מלאכותית כללית בארה"ב", אמר אלטמן, והוסיף כי לולא טראמפ, הדבר לא היה אפשרי. עוד הבטיח אלטמן כי בנייה של מנגנון בינה מלאכותית כללית ייצור "מאות אלפי מקומות עבודה בארה"ב". אלטמן הודה יום קודם לכן כי אין צפי להשקת טכנולוגיה שכזו וכי OpenAI טרם ניגשה לבנות אותה – וציין כי 2025 תהיה שנת סוכני הבינה המלאכותית – מעין צ'ט בוטים המסוגלים לנהל שיחה ומתמחים בתעשיות מסוימות. "השנה הסוכנים הללו יצטרפו לכח העבודה וישנו באופן מהותי את התפוקה של החברות", כתב ביום שני.
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה אוטומטית ולא יפורסמו באתר.