על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין, בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.
● טראמפ גילה: נקודת התורפה של פוטין עוברת דרך מדינה מפתיעה
● השבוע בתעשיות הביטחוניות | הנשק של קיבוץ יגור מגיע לצבא גרמניה
1החזרת החטופים החללים מסוקרת בתקשורת בעולם
כלי התקשורת הבינלאומיים סיקרו הבוקר בהרחבה את הליך החזרת גופות ארבעת החטופים החללים, שירי ביבס והילדים כפיר ואריאל ועודד ליפשיץ.
משפחת ביבס הפכה לסמל של הזוועות שהתחוללו ב-7 באוקטובר 2023 ומאז. "החטוף הישראלי הצעיר ביותר, אחיו ואמו הוכרזו כמתים", כתב הבוקר הדיילי מייל הבריטי בנוגע להשבת גופותיהם של כפיר, אריאל ואמם שירי. "זהו אחד הימים הקשים ביותר בישראל מאז ה-7 באוקטובר", כתב הבוקר הבילד הגרמני הפרו-ישראלי, שהציב את החזרת החטופים החללים בראש עמוד הבית שלו. באתרי החדשות הגדולים כמו CNN ואחרים התנוססו תמונות של הילדים, בין אם מהחטיפה האלימה או מעצרות למען שחרור החטופים שהתקיימו בישראל ובעולם מאז. רשת ה-BBC העבירה בשידור ישיר את טקס העברת ארונות הקבורה. "זה היום שבישראל חששו ממנו", כתב פרשן הרשת פול אדמס, "היום שבו חוזרות חלק מהגופות, מהצעיר ביותר ועד המבוגר ביותר".
מאת פרקין אמלרג'. מתוך הדיילי מייל. לקריאת הכתבה המלאה.
מאת רנה גרצקה. מתוך הבילד. לקריאת הכתבה המלאה.
מתוך ה-BBC. לסיקור המלא.
2מה האמריקאים חושבים על התמיכה של טראמפ בישראל?
על רקע ההצעה של נשיא ארה"ב טראמפ לרכוש את עזה, והתמיכה הברורה במדיניות של הממשלה הישראלית, ניסו ברשת ABC לאמוד את התמיכה הציבורית במעורבות האמריקאית בישראל ובמזרח התיכון. בניתוח שהתפרסם השבוע מציינת הרשת האמריקאית כי 35% מהציבור האמריקאי תומך בהקטנת הסיוע הצבאי לישראל, לפי סקר של YouGov/אקונומיסט שהתקיים ב-9-11 בפברואר. 27% תמכו בהשארת הסיוע כמו שהוא, ו-15% תמכו בהגדלת הסיוע, השיעור הנמוך ביותר מאז ה-7 באוקטובר 2023. סקר קודם מתחילת החודש העלה כי 54% מהאמריקאים מתנגדים לשליטה אמריקאית בעזה, לעומת 24% התומכים במהלך.
מאת מוניקה פוטס. מתוך ABC. לקריאת הכתבה המלאה.
3בגלל החשש מטרנספר טראמפ בעזה, מדינות ערב מציעות תוכניות חלופיות
ההצהרות המפתיעות של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בדבר הגירה של כל אוכלוסיית עזה למדינות אחרות כדי "לשקם את הרצועה" טילטלה את מדינות ערב עד כדי כך שהן כעת פועלות כעת לגבש תוכניות חלופיות; כך כותב הבוקר הניו יורק טיימס.
לפי הדיווח, מצרים, איחוד האמירויות, ירדן, סעודיה וקטאר מקיימות דיונים קדחתניים כיצד לשקם את הרצועה בעוד האוכלוסייה נשארת בה, ונשמרת האפשרות של מדינה פלסטינית בעתיד. ביום שישי הקרוב ידונו נציגים בסעודיה ביוזמה הזו, לפני ועידה גדולה שתתקיים בקהיר ב-4 במרץ בנושא. המצרים מציעים "ממשלה טכנוקרטית זמנית" לרצועת עזה שלא תכלול את חמאס.
נציג אמריקאי בכיר שהיה בקשר עם המדינות אמר כי הן ישאפו "לשכנע את טראמפ שניתן לשקם את הרצועה מבלי שהאוכלוסייה תעזוב". האתגר הגדול, לפי העיתון יהיה לשכנע את כל הפלגים הפלסטינים לשתף פעולה, ואז לשכנע גם את ישראל וארה"ב שהדבר אינו מוביל למדינה פלסטינית דה-פקטו. אחד האתגרים הנוספים יהיה לדאוג לביטחון ברצועה, כאשר המדינות הערביות נרתעות מלשלוח כוחות לשטח.
מאת פטריק קינגסלי ו-ויויאן יי. מתוך הניו יורק טיימס. לקריאת הכתבה המלאה.
4תחקיר AP: השימוש של ישראל בבינה מלאכותית מסחרית במלחמה זינק
השימוש הצבאי של צה"ל וכוחות הביטחון בבינה מלאכותית מסחרית במהלך המלחמה בעזה ובלבנון "זינק בחדות", לפי תחקיר של סוכנות הידיעות AP, המסתמך על נתונים פנימיים מחברות כמו מיקרוסופט. התחקיר קובע כי "ענקיות הטכנולוגיה האמריקאיות סייעו לישראל לחסל טרוריסטים חשודים בהיקף ובמהירות גדולים מבעבר, באמצעות זינוק חד בשימוש בבינה מלאכותית".
לפי הסוכנות, ישנו חשש כי הכלים הממוחשבים גם גרמו למוות של בלתי-מעורבים בהיקף גדול. "זהו המקרה המוביל של שימוש במודלי בינה מלאכותית בלחימה פעילה", נכתב. לפי השערות הכותבים, אלגוריתמים מנתחים מידע מהאזנות, מידע ויזואלי, מצליבים אותו עם נתונים קיימים ומספקים בנק מטרות בזמן אמת לחיסולים.
התחקיר מתבסס בין היתר על מצגת בפנטגון שהעבירה בשנה שעברה מפקדת ממר"ם רחלי דמבינסקי, ועל הלוגואים של מיקרוסופט, גוגל ו-AWS שהופיעו בה. מסמכים פנימיים של מיקרוסופט המצוטטים בתחקיר מראים כי במרץ 2024 זינק השימוש של הצבא הישראלי בכלי AI פי 200, לעומת המצב במרץ 2023. כמות המידע לאחסון שמיקרוסופט הקצתה לצבא הישראלי זינקה פי שניים, והשימוש הכללי בשירותי מיקרוסופט עלה בשני-שלישים, לפי הנתונים.
מאת AP. לקריאת הכתבה המלאה.
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה אוטומטית ולא יפורסמו באתר.