המאבק על טיקטוק מגיע להכרעה: בית המשפט העליון האמריקני יכריע בחודש הבא בעתיד האפליקציה שמסעירה את וושינגטון. מועד הדיון הסופי נקבע לעשירי בינואר, ימים ספורים לפני שייכנס לתוקף החוק שעלול להוביל לחסימתה בארצות הברית.
החוק, שנחתם באפריל על ידי הנשיא ג'ו ביידן, דורש מביידאנס – חברת האם הסינית של טיקטוק – למכור את פעילותה בארה"ב או להיעלם מהמדינה. הרקע: חשש שהממשל הסיני יוכל לגשת למידע של משתמשים אמריקנים או להשפיע על התכנים בפלטפורמה.
טיקטוק, יחד עם ביידאנס וקבוצת יוצרי תוכן, טוענת שהחוק פוגע בתיקון הראשון לחוקה משהחוק פוגע בחופש הביטוי. לטענתם, חסימת הפלטפורמה תשתיק את קולם של מיליוני אמריקנים המשתמשים בה כבמה לביטוי עצמי. בית המשפט לערעורים בוושינגטון דחה את הטענות בתחילת החודש, וסירב לעצור את יישום החוק.
המערכה האחרונה תתנהל בבית המשפט העליון, שם יתנגשו שני ערכי יסוד: ביטחון לאומי מול חופש ביטוי. הארגון להגנת זכויות דיגיטליות (EFF) מזהיר שההחלטה עלולה ליצור תקדים מסוכן של הגבלת ביטוי על בסיס חששות עתידיים, בעוד מומחים כמו אלן רוזנשטיין, בכיר לשעבר במשרד המשפטים, רואים בחוק צעד הכרחי להגנת האינטרסים האמריקנים.
מנגד, משפטנים בולטים כמו אנופם צ'נדר וג'י.אס. האנס טוענים בוושינגטון פוסט שהמקרה מייצג מגמה מדאיגה של פטרנליזם ממשלתי מוגזם.