היועץ המשפטי לממשלה גלי בהרב-מיארה נאמה היום בכנס לשכת עורכי הדין בישראל באילת והתייחסה לדיכוי הממשלה נגד היועצים המשפטיים במשרדים. "ממשלת ישראל ניסתה להרחיק את כלבי השמירה שלה מהאירועים, לרסן את כוחם של היועצים המשפטיים ולהגן על שלטון החוק. קוראים לזה 'רפורמה שקטה', 'רפורמה נסתרת' על ידי השמדת נהלי עבודה תקינים ותקינים. המשימה שלנו היא להפנות זרקור על התופעה הנסתרת הזו בגלל החוק המחיר הכלכלי, החברתי, הביטחוני והדמוקרטי של אי-דומיננטיות הוא כבד.
היועץ המשפטי לממשלה אמר כי מה שרואים הוא המשך תוכנית הרפורמה בשיפוט בשינויים נסתרים. "הרפורמה השיפוטית נועדה להסיר בלמים ואיזונים מכוחה של המדינה, לפגוע בערבויות הקיימות של שלטון החוק ושלטון תקין.
"כחלק מהמאבק בפוליטיזציה של המערכות הציבוריות, יש לגנות ללא יוצא מן הכלל התקפות פופוליסטיות על עובדי ציבור. לעובדי מדינה ואכן לשומרים יש חובת נאמנות לציבור ולציבור בלבד. השירות הציבורי הוא חובתה הלאומית של משטרת ישראל ושל משטרת ישראל. צריך להיות בלתי תלוי בהתנהגות פוליטית", אמרה בהרב-מיארה. האם זה.
בנוגע לסמכויות שניתנו לשר לביטחון לאומי, איתמר בן-גביר, אמר היועץ המשפטי לממשלה, "השר האחראי על המשטרה מטעם הממשלה אינו מפכ"ל-על. יש צורך להגדיר ולצמצם את היקף המשטרה שלו. רְשׁוּת." בפרט, המשטרה אינה יכולה להתערב בפעילות ובהחלטות בפועל של בית המשפט העליון.
בהרב-מיארה תקפה את החלטת בית הדין הבינלאומי בהאג הקוראת להפסיק את המבצע הצבאי של ישראל ברפיח שברצועת עזה. "איננו מנועים מלהביא את מלוא כוחו של החוק נגד אף אחד, כולל צבא ופקידי ממשל. אנחנו חוקרים, חוקרים חשדות לעוולה, אנחנו לא מחפשים עזרה מבחוץ. בהרב-מיארה קראה לפסיקת בית הדין הבינלאומי לצדק " שָׂנוּא."
מאמרים קשורים
בפנייה של תובע בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג להוצאת צווי מעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט, יחד עם ראשי חמאס, אמרה בהרב-מיארה: "זה זעם מוסרי של ההנהגה הפוליטית שלנו ושל הרוצחים. של חמאס.
"צבא ההגנה לישראל מחויב להילחם בצורה חוקית", היא אמרה. זה ערך המושרש במערכת המשפטית שלנו המלחמה של ישראל הייתה תמיד נגד חמאס וקבוצות הטרור ברצועת עזה, לא נגד התושבים של 'טוהר הנשק'. אין זו חולשה, אלא חוזק מוסרי של המדינה היהודית והדמוקרטית.
בפרקליטות הצבאית הכללית, יפעת תומר-ירושלמי, אמרה בוועידה כי אגף החקירות הפליליות הצבאיות חוקר כ-70 מקרים של הפרות לכאורה של דיני המלחמה. "האשמות הללו נחקרות ביסודיות ובקפדנות כחלק מהמחויבות העמוקה שלנו לחוק. בין החקירות הללו ניתן למנות את תנאי המעצר של אסירים בשדה תימן ומותם של אסירים המוחזקים באשמת מגן, וכן הרג של אנשים שאינם לוחמים, עבירות אלימות ורכוש ושוד.
פורסם על ידי גלובס, חדשות העסקים בישראל – en.globes.co.il – ב-27 במאי 2024
© זכויות יוצרים 2024 מאת Globes Publisher Eatonut (1983) Ltd.