התקריות ברפיח: "ישראל חייבת לתחקר בשיתוף עם מצרים ולשתף את ידידתינו האמריקנית"
להערכת האלוף (במיל') אליעזר צ'ייני מרום, תקרית הירי החריגה בגבול מצרים שביצעו לוחמי צה"ל לא תפגום ביחסים בין המדינות • בעיניו, ניתן להמשיך לקיים את המבצע ברפיח • התחקיר צריך להתמקד תחילה בשלבי תכנון התקיפה ולהתבסס על תשתית נתונים מהימנה יותר מדיווחי חמאס
התקריות ברפיח: "מערכת היחסים בין הצבא המצרי לבין הצבא הישראלי ולבין מערכות המודיעין הישראליות למודיעין המצריות טובה מאוד. שיתוף הפעולה בין ישראל ומצרים הוא מצוין. אף אחד עוד לא יודע מה באמת קרה ומי ירה על מי", כך ממסגר אלוף (במיל') אליעזר צ'ייני מרום, מפקד חיל הים לשעבר, את תקרית הירי בחיילי צבא מצרים. לדבריו, כדי לרדת לשורש הסיבה שבעקבותיה נפתחה האש בידי לוחמי צה"ל, יש לקיים תחקיר גלוי ופתוח במעורבות ישראלית ומצרית כאחד.
להערכתו, לתקרית הירי בין הכוחות, בהתאם להערכותיו, לא יהיו השפעות ארוכות טווח ביחסי ישראל-מצרים. "אם זה מה שיקרה אני חושב שזה לא יעיב על היחסים הטובים שיש בין שני הצבאות ובין שתי מערכות המודיעין, אני חושב שאפשר להמשיך את הפעולה ברפיח", כך אמר.
האלוף (במיל') צ'ייני מרום מבקש להדגיש את השוני בין שתי התקריות ברפיח, האחת היא חיסול ראש מטה חמאס בעזה ומחבל בכיר נוסף שהובילה ככל הנראה לפיצוץ בו נהרגו עשרות עזתים, האירוע השני הוא במות החייל המצרי. "האירוע שקרה אתמול ברפיח יתוחקר ובסיכומו של דבר הכי חשוב שהנתונים יועברו לידידנו האמריקנים. כרגע, אנחנו ניזונים לגבי כמות הנפגעים רק מהדיווחים של חמאס, צריך לזכור שחמאס דיווח לאורך כל המלחמה על 34,000 הרוגים ובסוף האו"ם בדק ואמר שהוא יודע לזהות רק 24,000 הרוגים". הוא מבהיר את תשתית הנתונים הבעייתית עליה מסתמכים כעת בהערכת ממדי הנזק בעזה, "זאת אומרת שחמאס מגזימים בנתונים, יש פה הבדל של למעלה מ-30% הבדל, אז למה שעכשיו נאמין להם במספרים שהם מפרסמים".
מפקד חיל הים לשעבר, אמר בשיחה עם "ישראל היום" כי "ברור שאנחנו צריכים לתחקר את זה, כלומר את התקרית ברפיח, במהירות רבה. מה שחשוב בתחקור זה להגיד מה היו הפרמטרים שנלקחו בחשבון בתכנון התקיפה, כלומר זו לא תקיפה סתמית". לדבריו, "זו תקיפה מסודרת ומתוכננת, תקיפה של חיל האוויר עם חקר ביצועים, עם בדיקת המטרה, בדיקה שלא יהיו בלתי מעורבים באזור. בכל זאת, קרה פה משהו ולכן התחקיר צריך להיות מאוד יסודי". הוא מסביר שהשלב הראשוני צריך לעסוק ראשית בתכנון התקיפה ולבדוק את השימוש בפצצה ולחקור את נכונות ממדי ההרס בעקבות פעולת צה"ל. האלוף (במיל') מרום סובר שיתכן שישראל תצטרך לשתף גורמים בינלאומיים במסקנות.