ענקית הקמעונאות האמריקאית וולמארט נקלעה למחלוקת חריפה לאחר שהתגלה כי באתר המכירות המקוון שלה הוצעו למכירה חולצות הנושאות את דמויותיהם של מנהיגי חמאס לשעבר, יחיא סינוואר, במחיר שנע בין 25 ל-30 דולר.
הפרשה התפוצצה ביום שלישי כאשר ארגון StopAntisemitism, הפועל למאבק באנטישמיות, חשף את הנושא בפוסט ברשת החברתית X. בפנייתם לוולמארט שאלו: "האם אתם מודעים לכך שאתם מוכרים ביגוד המהלל טרור ואלימות נגד יהודים?" בעקבות המחאה, נראה כי חולצות סינוואר הוסרו מהאתר, אולם חולצות המציגות את נסראללה – על רקע הר הבית בירושלים ומוקף בדגל פלסטיני – עדיין נותרו זמינות לרכישה. ניסיונות למצוא את דפי המכירה של החולצות השנויות במחלוקת באתר וולמארט הוכחו כבלתי מוצלחים, כאשר הקישורים מובילים כעת לדפי שגיאה.
Walmart shoppers were horrified to find shirts glorifying Hamas leader Yahya Sinwar while online shopping. @Walmart, are you aware you're selling apparel celebrating terrorism and violence against Jews?
This is a outrageous—remove them immediately. pic.twitter.com/po8BBLLafc
— StopAntisemitism (@StopAntisemites) December 24, 2024
מאז מתקפת ה-7 באוקטובר, עולם האופנה הפך לזירת קרב פוליטית, כאשר חולצות ומדבקות משמשות להבעת תמיכה או גינוי כלפי ישראל או חמאס. פלטפורמות כמו שיין ו-Etsy הציגו אף הן מוצרים עם סיסמאות כמו "מהנהר עד הים", וכן עיצובים המהללים מחבלים פלסטינים, כדוגמת חולצות טי המציגות את לילה ח'אלד, שהייתה מעורבת בניסיון חטיפת טיסת אל על ב-1970. עיצובים אלה נוצרו על ידי ג'יימס האר, מעצב מאחורי המותג Comrade Workwear.
חשוב לציין כי על פי החוק האמריקאי, גם חמאס וגם חיזבאללה מוגדרים כארגוני טרור, והחוק אוסר על מתן "תמיכה חומרית" לארגוני טרור, כולל מכירת סחורות או שירותים שעלולים להיתפס כמקדמים טרור. עם זאת, מעצבי סחורה כזו טוענים כי מדובר בביטוי אמנותי המוגן תחת חוקי חופש הביטוי, ואין ראיות לכך שההכנסות ממוצרים אלה מועברות ישירות לארגוני הטרור.