בצפון זועמים – המענק לבניית ממ"דים ביישובים שמרחקם 1 עד 5 קילומטר מהגבול נקבע על פי מחירי 2019, ומכסה רק שני שליש מעלותם כיום.
תושבי קו העימות בצפון, שחוזרים בימים אלו לבתיהם, גילו בשבועות האחרונים שסכום המענק לבניית ממדים שהמדינה תעניק להם נמוכים משמעותית ממחיר השוק הממוצע לבניית ממ"ד. זאת בעקבות אישור ההסכמים בין משרד האוצר לביטחון על הקמת 10 אלף ממד"ים ביישובים מ-1 עד 5 ק"מ מהגבול במסלול "מימון עצמי", במקום מיגון רוחבי על ידי המדינה. הסוגיה עלתה בשבוע שעבר בכינוס תושבים במועצה אזורית מטה אשר עם ראשי פיקוד צפון, כולל מפקדו האלוף אורי גורדין.
התושבים ביישובים שמרחקם מגבול הצפון 1-5 ק"מ, שחלקם פונו מביתם בתחילת המלחמה – יצטרכו להסתפק רק במענק בגובה עד 132 אלף ש"ח, כשני שליש מעלות ממ"ד ממוצע כיום. רק היישובים צמודי הגדר (עד ק"מ מהגבול) יקבלו מימון מלא מהמדינה. ההחלטה לפעול כך היא חלק מתוכנית מגן הצפון, שאושרה עוד ב-2019, ויישומה ממשיך דרך התוכנית לשיקום הצפון שצפויה לזכות לאישור סופי בתקופה הקרובה. משרד האוצר סירב לקדם מהלך מיגון רחב ב-28 יישובים, שגרים בהם יותר מ-60 אלף ישראלים.
"התקבלה החלטה בלי להתייעץ איתנו, בצורה ממש מזוויעה, שמ-1 עד 5 תהיה בנייה עצמית" אמר בכנס ראש מועצה אזורית מטה אשר ויו"ר פורום קו העימות, משה דוידוביץ'. גורדין ודוידוביץ' התייחסו לסוגיות ביטחוניות שונות לקראת החזרה לצפון שתחל עוד כחודש.
לדברי דוידוביץ', משרד הביטחון מקדם בנייה מאורגנת ורחבת היקף של ממ"דים בהשקעה של כ-200 אלף ש"ח בממ"ד ביישוב צמוד גדר, אך מותיר את יתר תושבי האזור לבדם מול השוק החופשי, בדרישה שיוציאו עוד עשרות אלפיי שקלים מכיסם עבור מיגון. "לא ניתן לחסוך על הציבור שהובטח לו מיגון. יש הסכמה בין כל הנהגות יישובי הצפון – או בנייה מסודרת, או מענק בתקציב ריאלי". במכתב שנשלח למשרד הביטחון והאוצר, ראשי הנהגות הצפון מתכוונים לדרוש מהמדינה להגדיל את המענק ל 185 אלף ש"ח לפחות.
את ההחלטה לעבור מבנייה ממשלתית רוחבית במודל של מיגון יישובי עוטף עזה למודל של מענקים קיבל משרד האוצר עוד במהלך חודש מאי האחרון, עם תחילת הדיונים על תכנית הצפון. הפתרון שאותו קידם האוצר לגבי הצפון, שעלותו נעמדת ב-1.2 מיליארד, הוא שינוי מנגנון המימון וביסוסו רק על תמריצים אישיים – באמצעות הענקת מענקי סבסוד למשקי בית שנבנו עד שנת 1992 שירצו לבנות ממ"ד, לפי המרחק שלהם מהגדר.
לטענת האוצר, התוכנית הממשלתית שעליה הוחלט לפני שש שנים מיושמות בקצב איטי, ובחלק מהיישובים רק 10% מסך התקציבים שהוקצה לה נוצלו בפועל. עם השנים עלותה גדלה מאוד, ולדברי נציגי האוצר, השינוי היה דרוש כדי שהמדינה תמשיך להוציא את תוכניות המיגון לפועל.
נציגי פיקוד העורף טענו בחודשים האחרונים שתמריצים אישיים יפגעו במערך המיגון, אף שבסופו של דבר הסכימו למהלך. הם תלו את קצב המיגון האיטי במדיניות משרד האוצר, שהקשתה מאוד על יישום תקציבים שהוקצו.
לדבריהם, פרט לעובדה שהמענק אינו מספק מבחינת עלות הממד הממוצע, ניסיונם הראה שלמשק משפחתי לוקח משמעותית הרבה יותר זמן כדי לקדם לעצמם פתרון מיגון, לעומת מהלך מסודר, רחב היקף ומתוקצב של המדינה, כפי שנעשה בעשור האחרון בעוטף.