טיסה ראשונה מנמל חיפה לאחר הפסקת האש: חברת התעופה הצעירה 'אייר חיפה' השיקה הבוקר (ראשון) את פעילותה מנמל התעופה בחיפה, שיהיה גם נמל הבית שלה. טיסת הבכורה יצאה לאילת, והמראה של טיסה בינלאומית ראשונה ללרנקה נקבעה למספר שעות אחריה.
ההשקה צוינה בטקס בטרמינל הנוסעים המחודש, במעמד שרת התחבורה והבטיחות בדרכים מירי רגב, ראש עיריית חיפה יונה יהב, ראש עיריית קריית-אתא יעקב פרץ וראש עיריית קריית-מוצקין ציקי אבישר. גם מנכ"ל רשות שדות התעופה החדש, שרון קדמי, נכח באירוע, זאת לאחר שבמשך כשנה וחצי, בעיצומה של השנה המורכבת בתולדותיה, לא היה מנכ"ל לרשות.
במקביל, השיק היום משרד התחבורה את קו 100 – שאטל ישיר מתחנת מרכזית המפרץ לנמל התעופה חיפה. על פי משרד התחבורה, משך הנסיעה אמור להיות כ-15 דקות, ולוח הזמנים יותאם ללוח הטיסות.
התעופה בנמל חיפה חזרה לשגרה בעקבות הפסקת האש בצפון, והחל מהיום תטוס אייר חיפה שלוש פעמים ביום ללרנקה ופעמיים ביום לאילת. החל מ-2 בינואר יתווספו חמש טיסות שבועיות לאתונה. במשרד התחבורה אמרו שהפסקת השימוש בשדה בגלל המלחמה אפשרה את שיפוץ המסלולים. עם זאת, לא קודם בזמן זה הטיפול בבעיה החמורה יותר של אורך מסלולי ההמראה בנמל, שלפי חברות התעופה מונע מרוב סוגי המטוסים לטוס בנמל.
נמל התעופה בחיפה היה נמל התעופה הבינלאומי הראשון בארץ, אולם במשך שנים רבות נזנח. הסיבה העיקרית לכך היא שמסלולי ההמראה בו הם ישנים מאוד, ולכן קצרים יחסית למקובל היום, ולא מאפשרים טיסות בינלאומיות בסטנדרטים של מרבית המטוסים המודרניים. כתוצאה מכך, הטיסות בנמל בעשורים האחרונים מוגבלות באורכן לאזורים קרובים יחסית, בעיקר פנים-ישראליות או באזור אגן הים התיכון.
מגבלה זו הביאה לעזיבת מרבית חברות התעופה את השדה. לכן מספר הנוסעים בו אינו יציב, ובשנים האחרונות המגמה היא הצטמצמות: משיא של 140,222 בני אדם ב-2017 ל-61,333 בלבד ב-2023.
ב-14 באוגוסט 2019 חתמו עיריית חיפה, חברת נמלי ישראל, ומשרד התחבורה על הסכם להארכת מסלול הטיסה ל-2,100 מטרים שיאפשרו טיסות למטוסי סילון בינוניים כמו בואינג 737 ובואינג 757, אולם באוקטובר 2023 הוחלט בהוועדה הארצית לתכנון ולבנייה של מתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל) להאריך את המסלול ל-1,600 קילומטר בלבד, אורך שיאפשר שימוש ביותר מטוסים, אך עדיין לא יאפשר שימוש במטוסי הנוסעים הגדולים המקובלים יותר, במיוחד בחברות הלואו-קוסט.
חשיבותו של נמל חיפה, מעבר לשימורו כמקור תעסוקה והאב גדול של טיסות אזרחיות קלות, היא ביצירת חלופה לנתב"ג, שתתמוך ותפתח את התיירות בצפון. ההיסוס לפתחו קשור אולי לקידומה המואץ של התוכנית להקמת נמל תעופה ברמת דוד על פני הקמת נמל תעופה בנבטים, על אף התנגדותם של מרבית ראשי הרשויות בצפון, ועל אף התנגדותם של רבים מהמומחים.
השרה רגב: "אני מברכת את 'אייר חיפה' על הצטרפותה לענף התעופה הישראלי, אשר שומר על שמיים פתוחים לישראל וממנה, גם בימים הקשים ביותר. בשנה האחרונה למדנו עד כמה פעילות חברות התעופה שלנו היא קריטית לשמירה על רציפות תפקודית, ועל היכולת להביא ישראלים הביתה בכל מצב. זהו רגע היסטורי: אחרי 30 שנה, מצטרפת חברת תעופה ישראלית חדשה המשרתת את תושבי הצפון ואת כולנו. עד שנחנוך בעזרת השם את הרכבת המהירה מקריית שמונה לאילת, אנו חונכים היום מסלול חדש בין אילת וחיפה".