תיאטרון גשר חשף היום (שני) את ההיצע הבימתי לשנת 2025. בין ההצגות החדשות ניתן למצוא את "החטא ועונשו" על פי דוסטויבסקי שהופך למופע קברט, "מישהו לרוץ איתו" מאת דויד גרוסמן, "אמא קוראז' וילדיה" של ברכט, "נשמות" על פי הרומן של המחזאי והסופר רועי חן ו"קרום", עיבוד מוזיקלי למחזה מאת חנוך לוין.
"בראש ובראשונה, אנחנו לרגע לא שוכחים את החטופות והחטופים", ציינה מנכ"לית התיאטרון, לנה קריינדלין. "הכיסאות הצהובים הניצבים באולם שלנו מהווים תזכורת יום-יומית לכולנו שיש להחזיר את החטופים הביתה, עכשיו. הקהל של גשר, שאינו מוותר על התרבות גם בזמנים קשים אלה, מוזמן לגלות רפרטואר חדש ומגוון, המשלב מחזות ישראלים עם קלאסיקות אהובות בפרשנות מפתיעה. מגוון במאיות מוכשרות יביימו השנה בתיאטרון, ובנוסף סיפקנו בית ותמיכה למספר רב של עולים חדשים מתחום התיאטרון שהגיעו לארץ לאחרונה. חשוב לי להדגיש כי אני רואה חשיבות ושליחות אדירה, דווקא בימים מורכבים אלו, בכך שהתיאטרון מייצג בגאווה את מדינת ישראל מעל מיטב הבמות בעולם".
בחודש שעבר עלתה בין כותלי התיאטרון "החטא ועונשו" על פי יצירת המופת מאת פיודור דוסטויבסקי, בבימויו ובעיבודו של אלכסנדר מולוצ'ניקוב מניו-יורק. ברומן חוקר גאון המותחן הפסיכולוגי את תהומות נשמתו של הפושע, וביחד עם הגיבור הראשי רודיון רסקולניקוב, הקהל עובר מסע מהחטא אל העונש – ובדרך צולל אל הדילמות המוסריות שלו. מולוצ'ניקוב, שברח מרוסיה בעקבות המלחמה, מכניס את הקהל למופע קברט שבו קולותיהם של הגיבורים המוכרים מקבלים נימה מודרנית ושונה.
בעקבות הצלחת "ריצ'רד השלישי" מאת ויליאם שייקספיר, איתי טיראן חוזר לתיאטרון ויביים את "נשמות" על פי הרומן של מחזאי הבית, רועי חן, בכיכובם של יבגניה דודינה, אריאל ברונז, נטע רוט, גלעד קלטר ועלא דקה. ההצגה מגוללת את סיפורו של גרישה, שגר בגלגול הזה עם אמא שלו ביפו, אבל נשמתו משוטטת בעולם כבר 400 שנה. הוא נולד במאה ה-17 בעיירה יהודית ומאז מת ונולד מחדש, מדלג ממאה למאה, מארץ לארץ, מגוף אל גוף, בזמן שאימו מרינה לא מאמינה בגלגולי נשמות. ההצגה, שתעלה ב-26 במרץ, עוסקת בשתי נשמות בודדות אבל גם בסיפור העם היהודי שקם לתחייה פעם אחר פעם, בחיפוש אחר תיקון.
"להתעורר" עוסק במפגש מקרי בין שתי דמויות ייחודיות שמוצאות את עצמן בעולם חדש וגרוטסקי המורכב משברי חייהם הקודמים, כאשר היחסים בין שתיהן יוצרים פסיפס פרדוקסלי. המחזה, מאת התסריטאית והבמאית דוניה סמירנובה והסופרת מריה סטפנובה, יעלה ב-17 במאי ברוסית בכיכובם של קסניה רפופורט והנרי דוד, ובהמשך בגרסה בעברית בכיכובם של אפרת בן-צור ומיקי לאון.
נטע שפיגלמן, שכתבה וביימה את הצגת הילדים "איך ג'ירפה ישנה", תביים את "היא סורגת, הוא פורם", מחזה פרי עטה בהשתתפות אלון פרידמן וטלי אוסדצ'י. ההצגה, שתעלה ב-4 ביוני, עוסקת בזוג קשישים שמשלימים אחד את השנייה כמעט בכל פעולה – עד שהמציאות של אחד מהם משתנה. פרט לכך, אלכסיי זולוטוביצקי, עולה חדש שהגיע ארצה לאחרונה, יביים את המחזה "קרום" של חנוך לוין בעיבוד מוזיקלי מאת אבי בנימין, מלחין הבית של תיאטרון גשר. בהצגה הקנונית, לציון 25 שנים למותו של גדול מחזאי ישראל, ישתתפו יובל ינאי, טלי אוסדצ'י, מיכל ויינברג, נטע רוט, אורי יניב וניקיטה גולדמן.
ההצגה "אמא קוראז' וילדיה" מאת ברטולד ברכט מעמידה במרכזה רוכלת קשת יום, אם לילדים, שמנסה לשרוד את ימי המלחמה ומתמודדת עם דילמות מוסריות. ספיר הלר, במאית ישראלית שעובדת במשך שנים רבות בתיאטראות בגרמניה, תביים את ההצגה שתעלה ב-8 בספטמבר בהשתתפות יבגניה דודינה, גלעד קלטר, אלכסנדר סנדרוביץ', אבי אזולאי וניקיטה גולדמן. הבמאי הצעיר עידו קולטון יביים לראשונה בתיאטרון רפרטוארי עיבוד לספר האהוב עליו, "מישהו לרוץ איתו" מאת דויד גרוסמן שזכה בפרס ספיר, בהשתתפות ניר כנען, מיקי לאון ועידו מוסרי. ההצגה תעלה ב-30 באוקטובר.
במסגרת שיתוף פעולה מיוחד עם התזמורת הסימפונית ראשון לציון, רגינה אלכסנדרובסקי תביים את "אונייגין". אלכסנדר פושקין כתב פואמה בחרוזים שהפכה לנכס צאן ברזל ואף כונתה "אנציקלופדיה לחיים הרוסיים", אשר זכתה לעיבודים רבים והנודע שבהם הוא האופרה מאת צ'ייקובסקי. הפרויקט הוא מפגש פסגה בין ההצגה "אונייגין. הערות שוליים" של הבמאי הלטבי אלביס הרמניס, לבין האופרה של צ'ייקובסקי. התזמורת, בניצוחו של דן אטינגר, תלווה את שחקני התיאטרון וזמרי אופרה החל מ-26 בנובמבר.
בתיאטרון גם סיפקו הצצה לאחת ההצגות הראשונות שצפויות לעלות בתחילת 2026, המחזה הקלאסי "ביקור הגברת" בבימויה של רוני ברודצקי ובכיכובם של אפרת בן-צור ומיקי ליאון, על אישה אמידה וחזקה שחוזרת לעיירה העלובה שבה נולדה.