בשער מגזין הסופשבוע של "הגרדיאן" מופיע איור של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ יושב על הבית הלבן במלוא כובד משקלו, אצבעותיו נוגעות זו בזו וכמו מציירות אימוג'י לב, הוא מטיל צל כבד על הבית שכמו מתכווץ תחתיו. "מוכנים או לא", נכתב באדום. שער מגזין "וושינגטוניאן" מכריז "הוא חזר" לצד תמונת הבית הלבן שעונב עניבה אדומה ענקית. על שער המגזין הגרמני "וירטשאפטס ווכה" יש אילוסטרציה של אלון מאסק וטראמפ כאדם אחד: הפנים הם של מאסק, השיער והאוזניים של טראמפ והכותרת מכריזה: "העידן של עושה העסקאות". ואילו על שער מגזין "הניו יורקר" מאסק וטראמפ יחד נשבעים אמונים, ידם מונחת על ספר התנ"ך.
בזמן כהונתו הקודמת פרסם מגזין "טיים" סדרה של ארבעה שערים נפלאים של המאייר טים אובריאן, שכללו איורים שלו ושל שולחן העבודה שלו בים סוער של תוהו ובוהו, הגלים מאיימים להטביעו. עכשיו, בכותרת "הוא חוזר", נראה טראמפ באיור חדש של אובריאן יושב לשולחנו, בלוריתו מסורקת למשעי והוא הודף בידו את הרוח שהעיפה את המסמכים ופרעה את שיערו באותם איורים סאטיריים לפני ארבע שנים. האיור הנוכחי נראה מאופק יותר, יחסית לכאוס שהשתולל באיורים אז – המצב נראה עכשיו תחת שליטה.
לדברי המעצבת הגרפית נעמה נחושתאי, לטראמפ יש אלמנטים מאוד מזוהים כמו השיער שלו, העניבה, אפילו הצללית שלו. "בשנות נשיאותו הקודמת, השערים היו יותר מאוירים ואסרטיביים ואילו בשנה האחרונה נראה שהם יותר ריאליסטיים וצילומיים", היא מאבחנת. "יש גם הבדל בין עיתונים אמריקאיים לאחרים. האמריקאיים מאופקים יותר".
גם המעצב הגרפי יוסי אוחיון, לשעבר ראש המחלקה לעיצוב חזותי בבצלאל, מרבה באחרונה להתייחס לטראמפ בכרזות פוליטיות בסדרה "מרוקו סכין" שיצר, לאו דווקא בדמותו. למשל, איור של דגל ארה"ב בצבעי דגל הגאווה – לנוכח דבריו ומדיניותו השנויים במחלוקת של הנשיא החדש על הקהילה הגאה ומגדרים אחרים שהוא מתכחש לקיומם.
טראמפ ללא ספק מבין בתקשורת. ואולם, לדבריו של המעצב והמרצה להב הלוי, התקשורת הממוסדת ובתוכה המגזינים הללו אינם מעניינים את טראמפ ומבחינתו, הוא אומר, שיציירו אותו איך שרוצים. "העולם הליברלי לא הבין את חוקי המשחק. לא בהקשר של טראמפ, ואגב גם לא בכל הנוגע למה שקורה בארץ", אומר הלוי. "השנאה לליברליזם ולמודרניזם היא העניין. המסה הגדולה של הציבור שסולדת משלטון הרציונל והמודרניזם לא נספרת בעיני התקשורת הממוסדת. את טראמפ ועוקביו לא מטרידות קריקטורות, להפך – זה רק מחזק אותם. כל שער כזה רק מחמיא לו מבחינתו. ואילו מהצד האחר – מי שרואים בטראמפ סוג של קריקטורה – השערים האלה מלבים את התחושות".