בארגון עד כאן המוביל את המאבק בפרוטקשן קיימו הערב (ראשון) מפגש מיוחד עם ראשי הרשויות והמועצות בגליל ובגולן, המועמדים בבחירות הקרובות, נציגות בעלי העסקים ונציגות של נפגעי הפרוטקשן וזאת במטרה לשנות גישה ולצאת למלחמה של בפרוטקשן. בין המשתתפים בדיון החירום – ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן, ראש מועצת מטולה דוד אזולאי, ראש המועצה האזורית גולן אורי קלנר מועמדים בבחירות הקרובות, חקלאים, אנשי עסקים ועוד.
המפגש התקיים לאור ריבוי אירועי הפרוטקשן בחודשים האחרונים, מאז תחילת הפסקת האש בגליל. "אנחנו חווים יותר מ -60 אירועי פרוטקשן רק בחודשיים האחרונים, מרבית האירועים כלל לא מדווחים כי הציבור מפחד גם מהעבריינים וגם שיבטלו לו את פוליסת הביטוח", הסביר זוהר כהן, מנכ"ל עד כאן.
אביחי שטרן ראש עיריית ק"ש הבהיר: "אנחנו כאן בפנים גלויות – וזו אמירה ראשונה. אני כאן כדי לחזק אתכם. הנושא ברור: סבלנו מטרור חיזבאללה וזה טרור, טרור פרוטקשן ואם נתייחס לזה בהתאם – יהיה מענה גם של פיצוי וגם של חקיקה, לא צריך לשבור את הראש יותר מדי – רק לדאוג שיכירו בפרוטקשן כטרור ואז גם הצבא יטפל ואפשר להפעיל אש חיה והכל ישתנה".
ישיבת חירום בגליל ובגולן לאור ריבוי אירועי פרוטקשן (צילום :אלעד כאן)
דוד אזולאי ראש מועצת מטולה – הלוקח חלק פעיל במאבק הבהיר: ״מהפכה באה מהשטח, מלמטה. כל חברי הכנסת יודעים להגיע ולתמוך לפני בחירות ואז כלום לא קורה. אני נתתי הנחיה – כל מכרז כולל סעיף מפורש שמי שמשלם פרוטקשן לא זוכה במכרז ואם אני מגלה את זה בעתיד – אני נותן קנס ופוסל אותו. יחד, מהשטח, נשנה את המציאות. מטולה תהיה מרושתת תוך שנה 100% מצלמות", אומר.
אורי קלנר ראש מועצת הגולן אמר: "בדיעבד, הבנתי שבקדנציה הקודמת כסגן ראש המועצה, שילמנו מעין פרוטקשן לחברה שסיפקה שירותים למועצה, הבנתי אחרי ששרפו לנו חדר מכונות, ואז שילמנו לבחור יהודי אבל הוא היה מאחורי הקלעים משויך לפרוטקשן. אנחנו חייבים לקדם מהלכים אזוריים לרבות מערכות צילום, איגום וחיבור בין כלל הגופים שבשטח, ותוספת סיירים בשטח".
יריב בן עמי חקלאי שנפגע מהפרוטקשן ומייסד ׳עד כאן׳ אמר: "לצערי הפסקת האש הוארכה, היה עדיף שישובו הטילים של חיזבאללה כי אז הפרוטקשן נעלם ומול חיזבאללה כולם איתנו במאבק. אני מעריך את כל מי שהגיע לכאן כי אנשים מפחדים להיות כאן בפנים גלויות. השכנים שלי כועסים על כך שאני מתראיין כי הם מפחדים שיטעו בבית והם יפגעו. אנחנו לא מוכנים להמשיך במציאות הזו ודורשים שינוי מהותי של המצב".
במהלך האירוע אחד החקלאים אמר בזעם: "יש לנו רק דרך אחת – לקחת את החוק לידיים! רק ככה הם יפחדו להגיע ולאיים, לשרוף ולפגוע בנו. המדינה לא עושה דבר ואם הם לא עושים – אנחנו צריכים לעשות!"
'עד כאן!' הוקמה במטרה לשים סוף לטרור הפרוטקשן-תופעה חמורה שהפכה לאיום קיומי ממשי על עסקים ותושבים בגליל בפרט וברחבי המדינה בכלל. התנועה הינה אזרחית, א-פוליטית, שנועדה להניע מהלכים טקטיים ואסטרטגיים לחיסול הפרוטקשן. מזה שנים, השתרשה תופעה של גביית דמי חסות מעסקים במגזרים שונים בכל רחבי הארץ. מדובר בתופעה נפוצה המלווה במעשי אלימות הזורים אימה ופחד, פוגעים בביטחון האישי, ומסבים נזקים כבדים לרכוש עד כדי דרדור עסקים לפשיטת רגל.
בתום האירוע ההנהגה בגליל – ראשי הרשויות, המועצות והמועמדים בבחירות המקומיות שיתקיימו ב- 18 בפברואר העלו נקודות שעל פיהן תורכב אמנה אזורית – כהצהרה משותפת למאבק הנחוש למיגור הפרוטקשן בגליל ובגולן.