פרשת המסמכים המסווגים בה הודלף מידע לעיתון הבילד פרצה אל חיינו כרעם ביום בהיר. בחקירת שב"כ, דוברו הצבאי של ראש הממשלה אלי פלדשטיין ונגד המילואים ארי רוזנפלד נעצרו והוגש נגדם כתב אישום.
מדובר בכתב אישום חמור, הכולל עבירות ריגול. רוזנפלד העביר ידיעה סודית לפלדשטיין, במטרה שהיא תגיע לידיו של ראש הממשלה. בפועל, פלדשטיין פעל להעברת המסמך הסודי שרוזנפלד העביר אותו לידי עיתון הבילד.
העברת המידע נעשתה לכאורה תוך מעורבות של יועצו הקרוב ביותר של ראש הממשלה, יונתן אוריך, ויועץ בכיר נוסף בשם ישראל איינהורן – בנה של פרופ' טליה איינהורן אשר מכהנת בוועדה למינוי בכירים, ומופקדת על בחינת טוהר המידות של המועמדים לתפקידים הרמים ביותר.
למרות מעורבות השניים, כתב האישום הוגש רק נגד פלדשטיין ורוזנפלד. לאחר שבית המשפט ציין את תמיהתו לגבי העובדה שנגד אוריך לא הוגש כתב אישום, והפרקליטות הבהירה כי היא תמשיך בחקירה נגד אוריך – ועד אז המשפט נגד השניים יוקפא.
במקביל לחקירת אוריך בפרשת המסמכים המסווגים, פרצה לעולם פרשת קטארגייט. במהלכה, בוסס חשד לפיו אותם שלושה יועצים של נתניהו המעורבים בפרשת המסמכים המסווגים – מעורבים גם בפרשת קטארגייט. בעקבות כך, הפרקליטות הודיעה לבית המשפט על קשר אפשרי בין שתי הפרשות.
"המאשימה מתכבדת להודיע לבית המשפט הנכבד כי לאור התפתחות חקירתית בתיק אחר, המניב ראיות שיש לבררן על דרך השלמות חקירה בתיק דנן, בכוונת המאשימה לבצע השלמות חקירה נדרשות אלה. עם סיום השלמות החקירה הנדרשות כאמור, המאשימה תעדכן את בית המשפט הנכבד ותפעל להעביר את חומרי החקירה להגנה", כתבה הפרקליטות לשופטים בפרשת המסמכים המסווגים.
המשמעות יכולה להיות דרמטית. כאשר יועצי נתניהו יעמדו בפני היקף רחב יותר של אישומים, הם יצטרכו לבחור האם לחתום על הסכם עד מדינה והלחץ עליהם רק ילך ויגבר.