הלהקה "גרין דיי" הפתיעה אתמול (שבת) את הקהל בפסטיבל קואצ'לה השנתי בקליפורניה, כשהסולן בילי ג'ו ארמסטרונג הוסיף לשיר "Jesus of Suburbia" מילות תמיכה בפלסטין, כך דווח באתר SFGATE האמריקאי. ברגע שקט בשיר ארמסטרונג: "בורחים מכאב כמו ילדים בפלסטין", במקום השורה המקורית: "לברוח מכאב לאחר שנפלת קורבן". הוא קיבל קריאות עידוד מהקהל.
הלהקה הופיעה לראשונה בפסטיבל, כיומיים לאחר שהחל. הזמר הזמין מעריצים לבמה לשיר ולנגן בגיטרה. בסמוך לסוף ההופעה, שינה ארמסטרונג את המילים בשיר "Jesus of Suburbia" כדי לרמוז על מלחמה בעזה.
“RUNNING AWAY FROM PAIN LIKE THE KIDS FROM PALESTINE” !!!! pic.twitter.com/thlKX67sgm
— riley ④ 🐡🥁 SAW GREEN DAY 12/2/25 🎸🌈 (@queefiestt) April 13, 2025
בדרך כלל, גרין דיי מתמקדים בפוליטיקה הארצית, כשהשינויים הליריים האחרונים כוונו לאילון מאסק, סגן הנשיא ג'יי.די ואנס. אולם, לא מדובר בפעם הראשונה שגרין דיי מביעים תמיכה בפלסטינים. בפברואר האחרון, הרים הסולן את דגל פלסטין בהופעה במלזיה.
ברגע נוסף, שהתרחש יום קודם לכן, השידור החי של הקואצ'לה שמועבר ביוטיוב הופסק כאשר שלישיית הראפ האירית Kneecap העבירו ביקורת על ראש ממשלת בריטניה לשעבר, מרגרט תאצ'ר. אולם, האמנים טענו בחשבון ה-X שלהם שהושמט מהשידור החי גם קטע שבו הצהירו על תמיכה בפלסטין. "הקטע על תאצ'ר לא היה היחיד שנחתך", כתבו. "המסרים שלנו על רצח העם הנתמך בידי ממשלת ארה"ב בעזה, איכשהו, לא הופיעו על המסכים".
Not the only thing that was cut – our messaging on the US-backed genocide in Gaza somehow never appeared on screens either.
Back next Friday Coachella and it’ll be sorted 🇵🇸
Grma to everyone who packed out the tent 🔥 https://t.co/R8Egq5lS9q
— KNEECAP (@KNEECAPCEOL) April 12, 2025
ההופעה של גרין דיי אתמול, התרחשה רק כשעה לאחר שהסנאטור ברני סנדרס הפתיע את הקהל של קואצ'לה כשעלה לבמה כדי להציג את אמן הפופ האינדי קליירו. סנדרס עלה ואמר: "העתיד של מה שקורה לאמריקה תלוי בדור שלכם. עכשיו, אתם יכולים להתעלם ממה שקורה, אבל אם אתם עושים זאת, אתם מסכנים את עצמכם", אמר לקהל.
כאמור, בשבת הייתה הפעם הראשונה של גרין דיי בהופעה בקואצ'לה. ליידי גאגא עמדה בראש הפסטיבל ביום שישי, ופוסט מאלון יעמוד בראש הפסטיבל ביום ראשון. היום הופיעו גם צ'ארלי XCX, וטראוויס סקוט.
בחודשים האחרונים ניכרת עלייה בתשומת הלב הציבורית בארה"ב להשלכות ההרס ברצועת עזה, בין היתר בעקבות תיעודים ברשתות החברתיות ודיונים רחבים בתקשורת האמריקאית – שלעיתים אינם מגיעים לרשתות הישראליות. מגמה זו באה לידי ביטוי גם על במות פסטיבלים ומופעים, שבהם אמנים מביעים עמדות פוליטיות במישרין – לעיתים תוך סיכון לביקורת או צנזורה מצד גורמים מסחריים.