הפלת משטר אסד בסוריה בתחילת החודש, לאחר מבצע צבאי בן כשבוע של פלגי האופוזיציה הסורים בהובלת אחמד אל-שרע (אבו מוחמד אל-ג'ולאני), מנהיג ארגון היא'ת תחריר אל-שאם, התקבלה בתשואות לא רק בסוריה אלא גם אצל שכנתה ממערב – בלבנון.
עם היוודע דבר כניסת המורדים לדמשק והימלטות הנשיא בשאר אל-אסד, יצאו המונים ברחבי לבנון לרחובות בקריאות שמחה וצהלה וחילקו ממתקים.
לצד ברכות לעם הסורי על "יום העצמאות" ו"ניצחון הצדק", ראו פוליטיקאים, אנשי תקשורת ולבנונים רבים בהפלת משטר אל-אסד בסוריה – באופן בלתי מפתיע – גם ניצחון עבורם, לאחר שבמשך שנים רבות עשה המשטר הסורי בלבנון כרצונו. כוחותיו וצבאו היו פרושים ברחבי לבנון והמשטר הטיל אימתו על חלקים בציבור הלבנוני שהתנגדו לנוכחותו בארצם, בין היתר באמצעות חטיפות, מעצרים וחיסולים של מתנגדי המשטר, הידוע בהם הוא רה"מ רפיק אל-חרירי. בשנת 2004 אולץ המשטר הסורי להסיג את כוחותיו מהמדינה בהתאם להחלטת מועצת הביטחון 1559, אולם בהדרגה הוא ניסה לשוב ולהשליט חסותו על המדינה, גם באמצעות בני בריתו בלבנון, בראשם חזבאללה.
פוליטיקאים ואנשי תקשורת לבנונים, הידועים כמתנגדים ל'ציר ההתנגדות' בהובלת איראן, חיזבאללה וסוריה, הצביעו על השלכות התפתחות זו על לבנון – על יחסי הכוחות בתוך לבנון שכן נפילת המשטר הסורי, בעל בריתו של חיזבאללה, פוגעת בהכרח במעמדו של הארגון בלבנון, שספג גם מפלה בלחימה מול ישראל. הם קראו לשנות את טיב היחסים בין סוריה ללבנון באמצעות ביטול מנגנונים משותפים והסכמים שנחתמו ביניהן לאורך השנים, ואשר למעשה עיגנו את החסות הסורית על לבנון. בנוסף, רבים ראו בנפילת המשטר הסורי אבן נוספת בנפילת אבני הדומינו של ציר ההתנגדות הפרו איראני בשנה האחרונה, בעקבות הפגיעות הקשות שספגו חמאס ברצועת עזה וחיזבאללה בלבנון.
מתנגדי המשטר הסורי בלבנון דחו את האזהרות מפני עליית גורמים אסלאמיסטים קיצוניים בסוריה, וטענו כי כל חלופה תהיה טובה יותר ממשטר אסד. כמה מהם אף יצרו קשר עם אחמד אל-שרע והביעו תקווה לכינון יחסים עם המשטר החדש.
זרם אל-מוסתקבל בראשות רה"מ לשעבר סעד אל-חרירי, המוכר בהתנגדותו למשטר אסד, בירך את העם הסורי על "תבוסת אי הצדק לצדק שהוא קרא לו תמיד ולמענו הקריב חיים רבים. וששיאו בהכרזת בני החורין על נפילת משטר העריצות. אנו מברכים את העם הסורי על השגת החירות היקרה שהוא ראוי לה והתעקש להשיגה. אנו נמשיך לעמוד לצד העם הסורי, כפי שעשינו מההתחלה, למרות העריצות של המשטר שהופנתה כלפינו. היום העם הסורי זוכה לניצחון החירות והכבוד שלו. התפתחויות אלו הן בשורות טובות לסוריה וללבנון ומגבירות את התקווה לשלב מעבר בו העם הסורי ישיב את מולדתו שנגזלה".
המנהיג הדרוזי וליד ג'ונבלאט כתב בחשבונו ברשת X: "סוף סוף אחרי המתנה ארוכה הופיעו סימני החירות בסוריה״. כמה ימים לאחר מכן דווח כי ג'ונבלאט שוחח בטלפון עם אחמד אל-שרע, מנהיג היא'ת תחריר אל-שאם, ובירכו על הניצחון. השניים אף סיכמו להיפגש "בקרוב" בדמשק״.
מתנגדי המשטר הסורי בלבנון ניצלו את נפילת המשטר גם כדי לתקוף את בעלי בריתו של המשטר בלבנון, חיזבאללה, וקראו לו למסור את נשקו. חבר הפרלמנט נדים אל-ג'ומיל ממפלגת הפלנגות אמר במהלך חגיגות שנערכו בבירות לרגל נפילת אסד: "כפי שאחיו הגדול של חיזבאללה בדמשק נפל, יגיע היום בו חיזבאללה ימסור את נשקו מאחר שאין לו ברירה אחרת״.
כמו כן, סאמי אל-ג'ומייל, חבר פרלמנט וראש מפלגת הפלנגות הנוצרית, קרא לכונן יחסים חדשים בין המדינות: "במשך 30 שנה היו יחסים לא תקינים והסכמים לא הוגנים בין סוריה ללבנון. לא היה חשבון נפש (מצד המשטר הסורי) על מה שקרה במשך תקופה זו. אנו דורשים עונש לחביב אל-שרתוני (רוצח דודו, הנשיא בשיר אל-ג'ומייל) ולחקור את החיסולים של אישים לבנונים. יש להעניק פיצויים הוגנים לעצורים הלבנונים בבתי הכלא הסורים ולמשפחות החללים שמתו בעינויים. יש לפרק את המועצה העליונה הלבנונית-סורית, את המזכירות הכללית שלה ואת גוף המעקב והתיאום. על היחסים בין המדינות להתנהל באמצעות השגרירויות הרשמיות ובהתאם להסכם וינה בנוגע ליחסים הבינלאומיים. יש למנוע כינון ערוצים מקבילים מחוץ למסגרת החוקתית והדיפלומטית המוכרת ולבטל את הסכם האחווה, שתה"פ והתיאום ואת הסכם ההגנה והביטחון בין המדינות״.