בנקי ההשקעות הגדולים בעולם חותכים את תחזיות התשואה למדד S&P 500 בארה"ב. התחזיות המוקדמות לשנת 2025 ציפו כי השוק האמריקאי ישיג תשואה בשיעור דו־ספרתי גבוה גם השנה, אך המצב הכלכלי בחודש וחצי האחרונים יחד עם איומי המכסים של הנשיא דונלד טראמפ גרמו לאנליסטים להבין שהתחזיות הללו לא בהכרח יתממשו.
● הבנקים פרסמו את מתווה הקלות ללקוחות. מה הם מציעים?
● הישראלית מוול סטריט שצללה בכ-10% תוך יומיים ויורדת גם במסחר בת"א
המהלכים המדיניים של טראמפ הביאו לצניחה בשווקים מאז כניסתו לבית הלבן. בעוד מדדי הדגל באירופה ואסיה רושמים תשואות יפות, מדד S&P 500 ירד בכ־5% מתחילת השנה, והוא בדרך לרשום את הרבעון הכי גרוע שלו מאז ספטמבר 2022. עם זאת, גם התחזיות המעודכנות של ענקיות ההשקעות צופות שהשנה תסתיים עבורו בעלייה.
גולדמן זאקס היו הראשונים להוריד את הצפי שלהם למדד S&P 500, והתחזית שיגיע ל־6,600 נקודות בסוף השנה נחתכה ל־6,200 נקודות. אליהם הצטרף לאחרונה גם בנק ברקליס הבריטי, שמעריך שהמדד יעמוד בסוף השנה על 5,900 נקודות – בדומה לרמה שבה פתח את השנה – זאת לעומת תחזית קודמת של 6,600 נקודות. הבנק השוויצרי UBS מספק את התחזית האופטימית ביותר, 6,400 נקודות בסוף השנה, לאחר שהפחיתו אותה מ־6,600 נקודות. "הזעזוע מאי הוודאות הנובעת ממדיניות הממשל צפוי להוביל להיחלשות נוספת בנתוני הכלכלה והרווחיות התאגידית בשבועות הקרובים, מה שעלול להביא להמשך תנודתיות בשוקי ההון של ארה"ב בטווח הקצר", העריכו ב־UBS.
בברקליס, כתבו האסטרטגים של הבנק כי "התסריט המרכזי שלנו מניח פגיעה ברווחיות, אך התאוששות הדרגתית בשווי השוק. אם יוטלו מכסים, הם צפויים לעכב את הצמיחה ולהוביל לעלייה מתונה באינפלציה, אך לא יובילו את הכלכלה האמריקאית למיתון מלא". התרחיש המרכזי של ברקליס הוא שלא צפויה החרפה נוספת במכסים על סין, ובאשר לקנדה ומקסיקו הם טוענים שמטרותיו של טראמפ הן בעיקר פוליטיות. מול יתר מדינות העולם, היקף המכסים ההדדיים יעמוד על כ־5%, כך מעריכים בבנק.
גם בג'יי.פי מורגן הביעו חשש מאי הוודאות בשוק האמריקאי, וציינו כי ההתמקדות עברה ממניות הצמיחה למניות עם תנודתיות נמוכה יותר, בעיקר בסקטורים כמו ביטוח, פיננסים ותשתיות.
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה אוטומטית ולא יפורסמו באתר.