חטיבת גולני תרגלה תמרון עם לחימה התקפית שמתחיל בשטחנו ונערכים גם לתרחיש של חטיפת חיילים. בחיל האוויר התאמנו ביוון על תדלוק של 130 מטוסי קרב לראשונה במלחמה ובצבא יש תמימות דעים: רק מהלך יזום נגד חיזבאללה ישבור את הקיפאון המסוכן של אובדן חבל ארץ בגליל ויגדיל ההישגים מול צבא הטרור השיעי. החשש: ממתינים לאירוע עם הרוגים כדי להצדיק מהלך נרחב בלבנון
בצה"ל ממשיכים להיערך למלחמה בצפון נגד חיזבאללה, שהרחיב בשבוע האחרון עוד קצת את קו האש, גם לעבר יישובים בגליל המערבי שלא פינו את תושביהם.
באופן חריג נשמעו אזעקות בשישי אחר הצהריים גם ביישובים דרומיים יותר בגליל המערבי כמו חרשים, פקיעין וכיסרא-סמיע בעקבות מטח כבד ששיגר ארגון הטרור השיעי בתגובה לסיכולים של פעיליו מוקדם יותר, בכפרים א-נאקורה ויארון שבגזרה
אלא שבעוד שההתכתשות היומית נמשכת ואף מסלימה בשבועות האחרונים, בפני הצמרת המדינית-ביטחונית עומדות מספר אפשרויות: האם לחכות ולהיגרר לעימות צבאי נרחב עם חיזבאללה אחרי תקרית ירי מלבנון שתפגע טוב יותר ותוביל לכמות גדולה של הרוגים ישראלים, חיילים או אזרחים, או ליזום התקפה כנגד חיזבאללה כאשר האפשרויות הן במנעד מהמשך תקיפות אווויריות דרך תמרון מוגבל ועד מלחמה, כדי לפגוע אנושות בחיזבאללה ולהשיבו למצבו מלפני יותר מעשור.
האפשרות שכעת נראית הריאלית ביותר, אם הדרג המדיני יקבל את המלצת הצבא, היא השנייה, שתכלול מהלך אווירי בלבד – אך היא תגרור מכות אש מלבנון שכמותן ישראל לא ידעה, עם מטחים מדויקים לעבר אתרים אסטרטגיים כמחנות של חיל האוויר ואמ"ן בצפון ובמרכז הארץ, רקטות כבדות משקל ליישובים ומוצבים בכל רחבי הצפון ומשך תקופה מלחמתית של מספר שבועות שבה רוב אזרחי ישראל יהיו תחת אזעקות מדי יום, לצד אתרי הרס בהיקפים גדולים יותר ממה שחוותה ישראל באוקטובר ובנובמבר האחרונים מעזה.