"ברכה קטנה", כך נקרא שיר הביכורים, שכתבה אי אז ב-1953 לאה מישקובסקי, חברת הכשרת מעין-ברוך של הנוער העובד, לקראת העלייה על הקרקע של קיבוץ נחל-עוז, מנפגעי המלחמה הנוכחית, שהיא הייתה ממייסדיו. לימים, ככל שהפכה עולמות כדי למוצאו, העלתה חרס והשיר התעקש להכריז נפקדות עד שמצאה את האבידה בין הניירות הישנים של בעלה, ההיסטוריון ד"ר מרדכי נאור, שהיה עורך העלון שבו הודפס השיר הבתולי.
השיר "ברכה קטנה" אמנם נסחף מאז במצולות השכחה, אך שירים שכתבה אחריו המחברת שלו, לאה נאור לבית מישקובסקי, דוגמת "מקהלה עליזה" ו"פרפר נחמד", היו לנחלת הכלל. עתה, במלאת 90 שנה לנאור, בחרנו להטיל זרקור לעבר תריסר מהבולטים שבהם, שמופיעים כאן לפי סדר האלף-בית.
- "את כל פלאי הקיץ": נאור חיברה ב-1968 עם חלוץ הג'ז, המלחין מל קלר, שעלה בתקופה ההיא מארצות הברית ונודע כאן בעיקר ממופע הלהיט "אהבה וג'ז", שהריץ ברחבי הארץ עם השחקן גדעון שמר. חוה אלברשטיין הייתה מבצעת השיר, שלחנו נלקח מתוך יצירת ג'ז גדולה של קלר.
- "בהר הגלבוע": שיר שכתבה נאור עם יוסף הדר, מלחין "ערב של שושנים", לפסטיבל הזמר והפזמון 1969, שם ביצעו אותו הפרברים. יותר מאוחר תפס הביצוע של עפרה חזה לשיר.
- "בואי אמא" – שיר-ילדים, שנאור כתבה אותו ב-1968 ללחנו של המלחין היהודי-רוסי אדוארד קולמנובסקי לביצוע של אסנת פז ומקהלת צדיקוב.
- "האהבה היא פרח": משירי הלהקות הצבאיות הבולטים של נאור. היא כתבה אותו ללחנה הקופצני של נורית הירש, ששרה אותו ב-1969 להקת פיקוד הצפון בתוכניתה קצת מזה וקצת מזה ובהשתתפות בין השאר עדנה לב ודודו דותן.
- "הלב": שיר הפתיחה של הסדרה שנוצרה ביפן ב-1976 וההצלחה שלה שטפה את ישראל באמצע שנות ה-80. על רקע הביצוע המרגש של אילנית ללחנה של הירש דומה היה שכולם היו מוכנים לסייע לילד מרקו, למצוא את אמו שהלכה לו לאיבוד.
- "זרעים של מסטיק": שיר הנושא של המחזמר בעל אותו שם שכתבה נאור עם נחום היימן באמצע שנות ה-60 וביצעו אותו ילדי קיבוץ בית-אלפא עם השחקנית והזמרת דליה פרידלנד, שהייתה אז כוכבת-ילדים גדולה. מל קלר היה חתום על הניהול המוזיקלי.
- "חיוכים": שיר שהולחן על-ידי המלחין הארגנטינאי אנחל קברל ושמו המקורי בספרדית "שאיש לא יידע עד כמה אני סובל". נודע במיוחד בביצועה של אדית פיאף. כאן חוה אלברשטיין הקליטה אותו ב-1968.
- "מקהלה עליזה": רבים ניסו לנכס לעצמם את הברוש, המככב בשיר רווי האופטימיות הזה, שגם פותח לפני "פרח הלילך" את אלבומה הראשון של חוה. "חבל לי לקלקל להם, אבל האמת אחרת", מעידה נאור. "עץ הברוש צמח בפינת חצר הצריף שבו נולדתי בהרצליה ובו עברו עלי שנות ילדותי. לימים, הצריף הפך לבית וכשהתחילו לבנות סביבו, המוני ציפורים וחיות קטנות ברחו לגינה שלנו, שבצל הברוש. זה נתן לי את ההשראה לשיר, בשעה שהברוש החזיק מעמד הרבה זמן בגינה ברחוב העצמאות".
- "סרנדה לעדה": האם אכן הייתה עדה, כפי שמוזכר בשיר, שכתבה נאור לביצוע להקת הנח"ל עם משה וילנסקי? ובכן, במטבח הנח"לאי בקיבוץ נחל-עוז, שהם היו ממקימיו, פגשו לאה ומוטקה נאור טבחית ששמה היה עדה. מה לעשות, לא הכל צ'יזבט…
- "פרפר נחמד": אוזה, שבי, בץ ונולי הפליאו לבדר את פעוטי ישראל של שנות ה-80 בסדרת הלהיט של החינוכית שבין מנחיה היו עפרה חזה ועוזי חיטמן מנוחתם עדן. את השיר שביצעה אילנית כתבה נאור עם נורית הירש. מספרת נאור: "כשהציעו לי מהחינוכית להקליט שיר-פתיחה לסדרה, אמרתי שיש כבר שיר כזה שכתבה המשוררת פניה ברגשטיין לפני המון זמן, אבל התעקשו שאכתוב שיר חדש. מאז אני מקפידה לציין שהשיר שלי הוא בעקבות שירה של פניה כדי שחלילה לא תישכח".
- "קרנבל בנח"ל": אחד הבולטים בין שירי הלהקות הצבאיות שחיברה נאור, הפעם עם יאיר רוזנבלום. להקת הנח"ל ביצעה את השיר בתוכניתה ה-21 שבוצעה ב-1968.
- "תני לו פרח": שיר שהופיע ב-1986 באלבום "אמצע ספטמבר" של גלי עטרי, אם כי הביצוע המקורי היה של ציפי זרנקין, זמרת הטיפוחים של וילנסקי. נאור, שלא אחת שיתפה פעולה עם משה וילנסקי, פגשה את המלחין הוותיק בהצגה. היא מספרת שאמר לה דבר נוגע ללב – "אני כבר לא צעיר, הלהקות הצבאיות כבר אינן" והציע שאכתוב איתו שיר. יצא שיר עם פרח".