סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
09:06
הבוקר באסיה, המדדים המובילים נסחרים לפי שעה במגמה מעורבת. הניקיי ירד ב-1.3%, בורסת שנגחאי נסחרת ביציבות, ההנג סנג יורד ב-1% והקוספי משיל מערכו 0.8%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים הבוקר בירידות קלות.
אמש בוול סטריט, המסחר ננעל בעליות שערים קלות: נאסד"ק עלה ב-0.1%, דאו ג'ונס הוסיף לערכו 0.2% וה-S&P 500 ננעל בשיעור דומה.
● כך הזניק טראמפ את מניות היצרניות הביטחוניות בגרמניה, איטליה וצרפת
שורת חברות ישראליות הנסחרות בוול סטריט פרסמו את תוצאותיהן:
המספרים שסיפקה סולאראדג' ברבעון הרביעי של 2024 רחוקים מלהבריק, אך נראה כי המשקיעים מוצאים נקודת אור משמעותית בדוחות, והיא החזרה לתזרים מזומנים חופשי חיובי ברבעון, 25.5 מיליון דולר, וזאת אחרי רבעונים ארוכים של תזרים שלילי. ברבעון הרביעי של 2024 סולאראדג' רשמה הכנסות של 196 מיליון דולר, ירידה של 37.9% מהרבעון המקביל אך גבוה מתחזיות השוק ל-189 מיליון דולר. החברה סיימה את הרבעון עם הפסד גולמי של 112 מיליון דולר, ועם הפסד נקי לפי כללי החשבונאות GAAP בסך 287 מיליון דולר, גידול לעומת הפסד של 162 מיליון דולר ברבעון המקביל. בתוך כך, מניית החברה קפצה ב-15%.
חברת האינטרנט וויקס (Wix) סיכמה את שנת 2024 באופן חיובי, לראשונה עם רווח תפעולי על-פי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), ועם רווח נקי Non-GAAP גבוה מתחזיות האנליסטים. החברה, שמאפשרת הקמה וניהול של אתרי אינטרנט, סיפקה תחזית מעט פושרת להכנסות ב-2025, על רקע השפעה שלילית של שערי חליפין, אך צופה גידול של מעל 30% בתזרים החופשי השנה. מניית החברה ירדה בכ-5% אמש בוול סטריט.
פריון נטוורק דיווחה כי הכנסות החברה ברבעון הרביעי ירדו ב-45% לעומת הרבעון המקביל אשתקד והסתכמו ב-129 מיליון דולר, בשנה כולה הכניסה החברה 498 מיליון דולר, ב-33% פחות מאשר 2023. מניית פריון נטוורק הייתה אחת מהבולטות לרעה בין הישראליות שנסחרות בוול סטריט ב-2024, כשנפלה בשנה זו בכ-73%. מתחילת 2025 המגמה השתנתה, והמניה עלתה ב-15%, אך אמש המניה שוב ירדה בכ-15% לאחר שהמשקיעים התאכזבו מהתחזית שפרסמה חברת האדטק ל-2025.
נוסף עליהן, גם חברת פייבר פרסמה דוחות לסיכום שנת 2024. הכנסות החברה צמחו ב-8.3% ל-392 מיליון דולר והרווח הנקי גדל ל-18.2 מיליון דולר. בנוסף, הודיעה פייבר על השקת פלטפורמה ל-AI יוצרת עבור יוצרים ולקוחות. עם זאת, מניית החברה נפלה בכ-9% אמש בוול סטריט.
לצד הישראליות, ריכזו עניין מניות השבבים סופר מיקרו קומפיוטר ואינטל:
סופר מיקרו קומפיוטר המשיכה לככב בכותרות והשלימה אמש עלייה של כ-50% בחמשת ימי המסחר האחרונים. על רקע המגמה החיובית, החברה פרסמה תחזית חיובית וציינה כי היא צופה הכנסות של 40 מיליארד דולר לשנת הכספים 2026 – הרבה מעבר לציפיות האנליסטים.החברה טרם הגישה את דוחותיה הכספיים לשנה שהסתיימה ב-30 ביוני. עם זאת, בעדכון שפרסמה בשבוע שעבר, היא ציינה כי היא צפויה להגישם לפני יום שלישי הבא, המועד האחרון שנקבע לה על ידי נאסד"ק כדי להימנע מהסרת המניה מהמסחר.
● איך דוחות אנבידיה יכולים להשפיע על השוק כולו?
מנגד, אינטל צללה בכ-5% אמש וזאת לאחר שזינקה בקרוב ל-20% מוקדם יותר השבוע. בחודש האחרון אינטל נהנתה ממומנטום חיובי שנבע מהדיווח של הוול סטריט ג'ורנל בסוף השבוע לפיו ברודקום ו-טייוואן סמיקונדקטור, שוקלות להגיש הצעות שעשויות להוביל לפיצול של ענקית השבבים האמריקאית.
● למה המשקיעים מאמינים שמכירת אינטל תצא לפועל, והעובדים ירוויחו בגדול
ענקית הטכנולוגיה אפל הציגה אמש (ד') אייפון מוזל חדש לצד מוצרים נוספים באירוע הכרזה. מדובר בעדכון ראשון זה שלוש שנים לדגם המוזל. אפל הציגה דור רביעי למכשיר האייפון SE, דגם זול יחסית, המיועד למי שרוצה להשקיע פחות כסף בסמארטפון. אפל החליטה גם לשנות לו את השם – אייפון 16e. אחת הבשורות המרכזיות במכשיר החדש הוא מודם סלולרי שאפל פיתחה בעצמה, בשם Apple C1, ושמשולב לראשונה במכשיריה. למדום ישנה זווית ישראלית – שכן הצוותים מישראל לקחו חלק חשוב בפיתוחו.
מניות המחשוב הקוונטי זינקו בחדות אמש לאחר שמיקרוסופט חשפה את שבב קוונטי חדש. בתוך כך, ענקית הטכנולוגיה ציינה כי "מחשבים קוונטיים מסוגלים לפתור בעיות משמעותיות בקנה מידה תעשייתי". בנוסף הדגישה כי להערכתה השימוש בהם נמצא במרחק של "שנים, ולא עשורים". בתוך כך, מניית BTQ Technologies מזנקת בכ-36%, מניית ריגטי קומפיוטינג קופצת בכ-8%, ו-D-Wave עולה בכ-14%. גם מניית IonQ קופצת בכ-4%.
בארה"ב, תשואות האג"ח הממשלתיות נסחרו במגמה מעורבת אמש. התשואה ל-10 שנים עלתה קלות ונסחרה סביב 4.55%. התשואה לשנתיים ירדה ועמדה על 4.28%.
בלומבייר אודייר מעריכים כי בעקבות השינויים הגאו-פוליטיים תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים צפויה לעמוד על 4%: "ציפיות האינפלציה לטווח של 10 שנים – שנעו בטווח של 2.25%-2.5% – צפויות לרדת לכיוון 2% ואף מתחת לכך במהלך השנה הקרובה, הודות לירידה ממושכת במחירי הנפט. ירידה בציפיות האינפלציה לטווח הארוך היא מפתח לירידה בתשואות האג"ח הארוכות – יעד מוצהר של שר האוצר החדש של ארה"ב, סקוט בסנט. נכון להיום, תשלומי הריבית על החוב האמריקאי מהווים 10% מהוצאות הממשל השנתיות, והממשל החדש צפוי לפעול להוזלת עלויות החוב שלו. בהנחה של התייצבות ביחסים הבינלאומיים וירידה במחירי האנרגיה, תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים עשויה להגיע לכ-4% תוך שנה, נמוך מהתחזית הנוכחית של 4.5%".
מחיר הנפט עלו על רקע החלטת ארגון יצרניות הנפט אופ"ק פלוס לבחון מחדש את כוונתו להגביר את התפוקה החודשית. מחיר חבית נפט מסוג WTI עלה קלות ביום ד' ונסחר סביב 72 דולר לחבית; נפט מסוג ברנט עלה ל-76 דולר לחבית.
אמש (ד') פורסם פרוטוקול החלטת הריבית האחרונה של הפדרל רזרב, אז החליט להותיר את הריבית על כנה. בתוך כך עולה כי חברי הפד הסכימו כי הם יצטרכו לראות את האינפלציה בארה"ב יורדת בשיעורים חדים יותר לפני הורדת הריבית נוספת, והביעו דאגה מההשפעה שתהיה למהלכים של הנשיא דונלד טראמפ על האינפלציה.
עוד התייחסו חברי הפד להשפעות הפוטנציאליות של ממשל טראמפ החדש, לרבות מדיניות הסחר החדשה שטראמפ מנסה לקדם וכן ההשפעה מהקלות על הרגולציות והמסים. עוד עולה מתוך הפרוטוקול כי המדיניות המוניטארית הנוכחית "פחות מגבילה" בהשוואה לזאת שהייתה לפני הפחתות הריבית, מה שנותן לחברי הפד זמן להעריך את התנאים הכלכליים בארה"ב לפני ביצוע מהלכים נוספים. חברי הפד גם הדגישו כי המדיניות הנוכחית מספקת "זמן להעריך את התחזית עבור הפעילות הכלכלית במשק האמריקאי, שוק העבודה והאינפלציה". עוד עולה כי חברי הוועדה כל עוד שוק העבודה האמריקאי ימשיך להיות במצב של תעסוקה מלאה, הם ירצו לראות התקדמות נוספת בירידה באינפלציה לפני שיבצעו התאמות נוספות בהקלות של המדיניות המוניטארית.
בהמשך היום (ה'), לא צפויים להתפרסם נתוני מאקרו משמעותיים.
עדי בורקוביץ, מנהל השקעות בכיר בדסק לקוחות חו"ל, פעילים ניהול תיקי השקעות, מתייחס לעונת הדוחות בוול סטריט לרבעון הרביעי ולתחזיות להמשך: "יותר מ-70% מחברות ה-S&P כבר דיווחו את תוצאותיהן: 70% מהחברות שדווחו הפתיעו לטובה בשורת ההכנסות ו-80% מהחברות דווחו על רווחים גבוהים מהחזוי. צמיחת ההכנסות עומדת על 5.2% וצמיחת הרווח על 11% כאשר בתחילת עונת הדוחות צפו 8% עלייה ברווח המצרפי.
"הרווח המצרפי של כלל החברות הפתיע לטובה וצמח 6.5% מעל התחזית. זו הצמיחה הרבעונית שנה מול שנה הגבוהה ביותר משנת 2021. הענפים שהפתיעו לטובה בשורת הרווח היו פיננסים וצמיחה מחזורית שהפתיעו ב-10% ו-15% בהתאמה לעומת הרווח שחזו בתחילת עונת הדחות. הענפים שצמחו הכי הרבה היו הצריכה המחזורית ושרותי התקשורת שעלו כ -30% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה.
"3 סקטורים הראו ירידה ברווח – אנרגיה, חומרים והתעשייה. חברות הטכנולוגיה הגדולות בארה"ב פרסמו את דוחותיהן שהיו חלשים מהצפי בעקבות עליה נמוכה מהצפוי ברווחי תחום הענן .החברות הסבירו את החולשה במחסור כח מחשוב ועליהן להמשיך להשקיע כספים משמעותיים על מנת לשמר את הצמיחה בתחום.
"כרגע עולה כי המכפיל העתידי של ה-S&P500 עומד על 22.1 , מעל הממוצע 5 שנים שעומד על 20 ויותר ממוצע ה-10 שנים שעומד על 18.2". בהסתכלות קדימה בורקוביץ מסכם: "אנליסטים צופים כי הרווח המצרפי צפוי לצמוח ב- 8.5% ברבעון הראשון של 2025 ו-13% בשנת 2025 לעומת השנה אשתקד".
בתוך כך, בגולדמן זאקס ציינו כי למרות הדאגות לגבי מלחמת הסחר של הנשיא דונלד טראמפ: "עונת הדוחות בוול סטריט מצביעה על כך שהחברות בוול סטריט בוחרות להתמקד ברוח הגבית שצפויה לתמוך ברווחיהן, מה שמאפשר למשקיעים להתנער במידה רבה מחששות המכסים", כך ציין הכלכלן הראשי של גולדמן זאקס, יאן האציוס. עוד הדגיש כי למעט תוצאות חברות האנרגיה שסבלו מתנודתיות, ההכנסות הריאליות ברבעון הרביעי עלו ב-3.2% בהשוואה לשנה המקבילה בשל הוצאות צרכניות עמידות. בנוסף התייחס לנתוני הכנסות החברות המעודדים שלהערכתו יקבלו רוח גבית גם ב-2025 לאור ההקלות הרגולטריות שבהן דוגל ממשל טראמפ בשנת 2025.
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה אוטומטית ולא יפורסמו באתר.