משרד הבריאות עדכן היום (חמישי) כי חמישה פעוטות אובחנו עם שחפת ריאתית בעיר רחובות. מהחקירה האפידמיולוגית שביצעה לשכת הבריאות הנפתית עולה כי הפעוטות נדבקו מאחת העובדות בגן. מצבם של כלל הילדים ועובדת הגן טוב. משרד הבריאות ממשיך בחקירה האפידמיולוגית ונמצא בקשר שוטף עם הורי הילדים.
עם היוודע האימות לשחפת של עובדת הגן, פעלה לשכת הבריאות הנפתית בשיתוף המחלקה לשחפת במשרד הבריאות, על מנת להסביר להורים את דרכי הפעולה הנדרשות. הסיכוי להידבקות בשחפת מפעוטות קטן מאחר שמנגנון השיעול בתינוקות אינו מפותח מספיק כדי להפיץ את החיידק. משרד הבריאות ממשיך בבדיקת הנושא ויעדכן את הורי הילדים והציבור ככל שנדרש.
שחפת היא מחלה זיהומית ממושכת הנגרמת על ידי החיידק מיקובקטריום טוברקולוזיס אותו גילה המדען רוברט קוך. המחלה פוגעת בעיקר בבני אדם, אך קיימים גם זנים מסוימים התוקפים בעלי חיים כגון בקר ועופות.
בעבר הייתה שחפת אחת ממחלות התמותה המרכזיות בעולם, וחולים נדרשו לשהות בבתי מרפא מיוחדים עד סוף חייהם. כיום, בזכות התקדמות הרפואה, המחלה ניתנת לשליטה. עיקר הפגיעה מתרחשת בריאות, אך גם איברים אחרים בגוף עלולים להינזק כתוצאה מהדבקה.
העברת המחלה מתרחשת דרך טיפות רוק זעירות הנפלטות לאוויר בזמן שיעול או עיטוש של אדם נגוע. בשלביה הראשונים גורמת המחלה לדלקת ריאות, ולעיתים נדירות היא עלולה להתפשט לאיברים נוספים ואף לכל הגוף.
התסמינים של שחפת כוללים שיעול ממושך, חום, ירידה במשקל, קשיי נשימה ולעיתים אף פליטת דם בשיעול. במקרים חמורים היא עלולה לגרום לדלקת קרום המוח ולנזק בלתי הפיך למערכת העצבים. למעשה, חיידק השחפת מסוגל לפגוע כמעט בכל איבר בגוף.
הטיפול במחלה מבוסס על שילוב של מספר תרופות אנטיביוטיות הניתנות למשך תקופה ממושכת. סוג הטיפול מותאם בהתאם לחומרת המחלה, למצב הנשאות ולגורמי סיכון נוספים כמו ליקוי חיסוני.