מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און אמר הלילה (בין חמישי לשישי) כי המשא ומתן שלו בעבר עם ארצות הברית רק אישר את העוינות המתמדת בין המדינות, ותיאר את בניית הנשק הגרעיני שלו כדרך היחידה להתמודד עם איומים חיצוניים, כך דווח בתקשורת הרשמית של המדינה.
קים דיבר ביום חמישי בתערוכת הגנה שבה צפון קוריאה הציגה כמה ממערכות הנשק החזקות ביותר שלה, כולל טילים בליסטיים בין־יבשתיים המיועדים לפגוע ביבשת ארה"ב, כך דיווחה סוכנות הידיעות המרכזית הקוריאנית של צפון קוריאה. במהלך פגישה עם קציני צבא בשבוע שעבר, הוא התחייב להרחבה ללא הגבלה של תוכנית הגרעין הצבאית שלו.
קים טרם הגיב ישירות על בחירתו מחדש של דונלד טראמפ לנשיאות ארה"ב. במהלך כהונתו הראשונה, טראמפ קיים שלוש פסגות מתוזמנות היטב עם המנהיג הצפון קוריאני בשנים 2018 ו־2019, לפני שהדיפלומטיה קרסה בשל חילוקי דעות בנוגע להסרת הסנקציות הכלכליות בהובלת ארה"ב וצעדי צפון קוריאה לצמצום תוכנית הגרעין שלה.
במהלך הנאום בתערוכה, קים התייחס לפסגות שנכשלו מבלי להזכיר את טראמפ. "כבר הגענו רחוק ככל האפשר עם ארצות הברית במשא ומתן, ומה שבסופו של דבר אישרנו לא היה רצון של מעצמת־על לדו־קיום, אלא עמדה יסודית המבוססת על כוח ומדיניות פולשנית ועוינת בלתי משתנה כלפי צפון קוריאה", אמר קים.
קים האשים את ארצות הברית בהגברת הלחץ הצבאי על צפון קוריאה על ידי חיזוק שיתוף הפעולה הצבאי שלה עם בעלות ברית אזוריות והגברת הפריסה של אמצעי תקיפה אסטרטגיים, ככל הנראה התייחסות לנכסים אמריקאיים משמעותיים כמו מפציצים ארוכי טווח, צוללות ונושאות מטוסים.
הוא קרא למאמצים מואצים לקידום היכולות של צבאו החמוש בנשק גרעיני, באומרו שהערובה היחידה של המדינה לביטחון היא "לבנות את כוח ההגנה החזק ביותר שיכול להכריע את האויב".
תוכנית הנשק הגרעיני והטילים המתרחבת של קים כוללת נשק מגוון המכוון לדרום קוריאה ויפן וטילים ארוכי טווח יותר שהדגימו את הטווח להגיע ליבשת ארה"ב. אנליסטים אומרים שדחיפת הגרעין של קים מכוונת בסופו של דבר ללחוץ על וושינגטון לקבל את צפון קוריאה כמעצמה גרעינית ולנהל משא ומתן על ויתורים כלכליים וביטחוניים מעמדת כוח.
בחודשים האחרונים, העדיפות במדיניות החוץ של קים הייתה רוסיה, כשהוא מנסה לחזק את מעמדו הבינלאומי, מאמץ את הרעיון של מלחמה קרה חדשה ומתיישר עם הסכסוכים הרחבים יותר של הנשיא ולדימיר פוטין עם המערב.
ארצות הברית ובעלות בריתה האשימו את צפון קוריאה באספקת אלפי חיילים וכמויות עצומות של ציוד צבאי לרוסיה, כולל מערכות ארטילריה וטילים, כדי לסייע בלחימה שלה באוקראינה. בתמורה, קים עשוי לקבל סיוע כלכלי נחוץ מאוד והעברות טכנולוגיה רוסיות אפשריות שעשויות להגביר את האיום שמציב צבאו החמוש בנשק גרעיני, לפי גורמים ומומחים חיצוניים.
גם עם חזרתו של טראמפ לבית הלבן, חידוש מהיר של הדיפלומטיה עם קים ג'ונג און עלול להיות בלתי סביר, לפי חלק מהמומחים. הברית המעמיקה עם רוסיה ואכיפת הסנקציות הנחלשת נגד צפון קוריאה מציבות אתגרים נוספים בדחיפה הדיפלומטית לפתרון העימות הגרעיני עם קים, שגם תהיה לו תפיסה גדולה יותר של כוח המיקוח שלו בעקבות הרחבה מהירה של הארסנל שלו בשנים האחרונות.