מספר דורשי העבודה בנובמבר ירד ב-0.55%, ועמד על 164.6 אלף, המספר הנמוך ביותר מאז פרוץ המלחמה – כך הודיע הבוקר (ראשון) שירות התעסוקה. בניכוי ההשפעות העונתיות על האבטלה מדובר בפועל בירידה משמעותית יותר, של כ-2.5%, אמרו בשירות התעסוקה. היחס בין מספר דורשי העבודה למספר המשרות הפנויות נותר יציב, עם שיפור קל לעומת אוקטובר, ועמד על כ-6 דורשי עבודה על כל 5 משרות פנויות.
למרות שהמספר הכללי של דורשי העבודה ירד, מספר הנרשמים החדשים בשירות התעסוקה דווקא עלה: מ-23.6 אלף באוקטובר לכ-32 אלף בנובמבר. ייתכן שעלייה זו נגרמה בשל ריבוי ימי החגים באוקטובר. בניגוד לדו"חות החודשיים הקודמים של שירות התעסוקה, הדו"ח הנוכחי לא כלל את פילוח דורשי העבודה בנובמבר לתובעי דמי אבטלה ולתובעי הבטחת הכנסה (קצבה המאפיינת אבטלה ממושכת).
ירידות משמעותיות במספר מבקשי העבודה נרשמה בערים החזקות במרכז, אך גם בערים צפוניות, שכתוצאה מההסלמה עלה בהן מספר דורשי העבודה בחודשים האחרונים. ייתכן שהירידה שנרשמה בהן בנובמבר היא השפעה ראשונית של הפסקת האש על שוק העבודה. ההסדרה בצפון עדיין לא השפיעה על המספר הכללי של דורשי העבודה במשק באופן ניכר, אך במספר יישובים, למשל בקריית מוצקין, אפשר לזהות ירידה שמסמנת כנראה התחלה של התאוששות.
גם החודש, כמו בכל השנתיים שחלפו, שיעור דורשי העבודה הגבוה ביותר נרשם בערים אום אל פחם ורהט – בשתיהן הוא עמד על 6.6%. אחריהן ניצבות עכו (5.5%), נצרת (5%) ונהריה (4.7%), שממשיכה להיות העיר היהודית עם שיעור דורשי העבודה הגבוה ביותר. מנגד, שיעורי דורשי העבודה הנמוכים ביותר נרשמו בבני ברק עם 1.8% בלבד, בכפר סבא עם 2%, ובאלעד וברמת השרון עם 2.1%.
הירידה במספר דורשי העבודה אפיינה רק יהודים שאינם חרדים, ואילו בקרב החרדים והערבים נרשמו עליות. שיעור היהודים שאינם חרדים מתוך דורשי העבודה ירד ב-0.9 נקודות האחוז ל-62.5%, לעומת שיעור הערבים, שעלה ב-0.7 אחוז ועמד על 30.3%, ושיעור החרדים, שעלה ב-0.2 נקודות האחוז ועמד על 7.1%.
מספר הנשים דורשות העבודה ירד בנובמבר, כתוצאה מחזרה לעבודה בענפי ההוראה והחינוך, במספר דורשי העבודה הגברים נרשמה עלייה קלה מאוד. כתוצאה, עמד שיעור הנשים מבין דורשי העבודה על 55.6%, ואילו שיעור הגברים על 44.4%, שינוי של 0.4 נקודות האחוז ביחס לאוקטובר.
בפילוח לפי אשכולות חברתיים-כלכליים, נרשמה עלייה במספר דורשי העבודה מהאשכולות הנמוכים (1-3), ששיעורם עלה ל-38.5%. חלקם של האשכולות הגבוהים (8-10) מתוך דורשי העבודה ירד ב-1.1 נקודות האחוז ועמד על 18.2%, וחלקם של אשכולות הביניים מתוכם עלה ב-0.1 נקודות האחוז, ל-43.3%.
בבחינת מבקשי העבודה לפי משלחי יד, עולה כי בהשוואה לספטמבר, ניכרת התאוששות בשוק העבודה, ובדגש על חזרתם לעבודה של מפוטרי הקיץ. ב-45 מבין 47 משלחי יד נרשמה ירידה במספר דורשי העבודה בחודשיים האחרונים, כאשר הבולטות ביותר נרשמו בעיקר במשלחי יד הרגישים יותר לפיטורי קיץ כעובדי ספורט וכושר (32.4%), מורים בחינוך העל יסודי (23.8%) ובעלי משלח יד אחר בתחום ההוראה (21.2%). גם בקרב בעלי משלח יד בתחום המשפט נרשמה ירידה של 32.6%.
מנכ"לית שירות התעסוקה, עו"ד ענבל משש: "שוק העבודה הישראלי גילה בשנה החולפת עמידות מרשימה – הסתגלות לשגרת חירום וירידה עקבית במספר דורשי העבודה. נתוני נובמבר אמנם מלמדים שהפסקת האש טרם נתנה אותותיה במובהק, עקב כניסתה לתוקף רק בסוף החודש, אך ישנן אינדיקציות לכך שנראה את השפעתה הגוברת בחודש הבא".