על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין, בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.
● כותרות העיתונים | דוח חדש: חמאס מוחק בדיעבד ובחשאי אלפי מקרי מוות מהרשימות
● כותרות העיתונים | איך מסקרים את קטארגייט בעולם, והמכה לאוניברסיטת הרווארד
1באירופה תוהים: האם הונגריה מחויבת לעצור את נתניהו?
כלי התקשורת באירופה ובעולם דיווחו הבוקר (ה') בהרחבה על ביקורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בהונגריה שהחל לפנות בוקר, הנסיעה הראשונה לאירופה שלו מאז צו המעצר שהוצא נגדו על ידי בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג (ICC). "נתניהו מתחיל ביקור שנוי במחלוקת", כתב ה"שפיגל" הבוקר. הביקור נעשה למרות שהונגריה חתומה על אמנת רומא, שמכוחה נוסד בית הדין, ושדורשת מכל מדינה החתומה עליה להסגיר לבית הדין חשודים בפשעים. בעיתונות הגרמנית, עם זאת, דיווחו כי "ממשלת הונגריה מעולם לא הכריזה על כניסתה לפועל של האמנה בשל חשש לבעיות חוקתיות", כך שהיא סבורה כי אינה מחויבת לפעול לפיה. בימים האחרונים דווח בתקשורת ההונגרית כי ראש הממשלה ויקטור אורבן אף שוקל לפרוש רשמית מהאמנה. "הונגריה אישררה את אמנת רומא ב-2021, אך הממשלה מעולם לא הכניסה אותה לספר החוקים", נכתב בשפיגל.
בעיתונות הבריטית, לעומת זאת, נכתב כי אורבן החליט "לא לכבד" את האמנה והבטיח לנתניהו חסינות ממעצר למשך ימי הביקור. השאלה לגבי מעצר אפשרי של נתניהו מעוררת מחלוקת גם במדינות אחרות באירופה. קנצלר גרמניה העתידי, פרידיריך מרץ, הבטיח למצוא פתרון שיאפשר לנתניהו לבקר ללא חשש במדינה, בעוד ראשי מדינות כמו ספרד, הולנד ופינלנד הבטיחו לכבד את צווי המעצר.
לקריאת הכתבות המלאות מתוך ה"שפיגל" ו"הגרדיאן".
2הדרוזים בסוריה מגייסים אלפי לוחמים חדשים נגד השלטון החדש
עשרות אלפי דרוזים עוברים אימונים צבאיים, ואלפים רבים מתגייסים כעת בקצב מוגבר למיליציות בדרום סוריה שנשבעו להגן על האוכלוסייה מפני השלטון החדש; כך מדווחת כתבת ה"ניו יורק טיימס", שהתלוותה למחנה אימונים של הכוחות הדרוזים סמוך לסוויידה, במשולש הגבולות סוריה-ירדן-ישראל שבו מתגורר חלק גדול מהאוכלוסייה הדרוזית בסוריה. "הלוחמים הללו ממלאים תפקיד קטן אבל קריטי לעתידה של סוריה", מדווחת הכתבת.
המיליציות הדרוזיות מסרבות להתפרק מנשקן או להיטמע בתוך הצבא החדש שמקימים הכוחות האיסלמיסטיים לשעבר ב"סוריה החדשה", נכתב. הדרוזים ניהלו שיחות עם הממשלה הסורית החדשה, אך אלו לא הובילו לפתרון, עד כה. זאת, בניגוד לכורדים בצפון-מזרח המדינה שהסכימו להצטרף לצבא הלאומי החדש, אך למעשה טרם עשו זאת. לפי הדיווח, המיליציות הדרוזיות "התנפחו" מ-2,000 חברים ל-7,000 כעת. "אנחנו רוצים להגן על עצמנו. התושבים של סוויידה יגנו על סוויידה", אמר אחד מהמגויסים החדשים לעיתון.
מאת כריסטינה גולדבאום ורהאם מורשד. מתוך ה"ניו יורק טיימס". לקריאת הכתבה המלאה.
3ראש ממשלת יוון סומך על תעשיית הנשק הישראלית להצטיידות במיליארדים
ראש ממשלת יוון קיריאקוס מיצוטאקיס, הכריז השבוע כי יוון תוציא כ-25 מיליארד אירו על ביטחון בתקופה הקרובה, וכי תעשיות הנשק הישראליות ייקחו חלק משמעותי בהצטיידות היוונית; כך מדווח האתר הפאן-אירופי Euractiv. לפי הדיווח, יוון מתכננת להשיק תוכנית הגנה אווירית בשם "מגן אכילס", שתתבסס בין היתר על מיירטים ומערכות אנטי-טילים ישראליות, כדי להגן על עצמה מאיומים אוויריים. מיצוטאקיס אמר כי ליוון כבר יש סוללות פטריוט, אך כי בגלל עיכובים בארה"ב היא תוכל לקבל סוללות חדשות רק בעוד ארבע או חמש שנים, "בעוד ישראל יכולה לספק לנו מערכות כאלו באופן מהיר יותר". מיצוטאקיס גם הדגיש כי יש להצטייד ברחפנים, במל"טים ובמערכות הגנה מפניהם "במהירות האפשרית".
מתוך Euroactiv. לקריאת הכתבה המלאה.
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה אוטומטית ולא יפורסמו באתר.