ניצבים לימינו: על רקע הרחבת הלחימה ברצועת עזה והקיפאון במגעים לעסקה לשחרור חטופים, הליכוד בראשות בנימין נתניהו רשמה השבוע התחזקות במנדט נוסף, והציונות הדתית בראשותו של בצלאל סמוטריץ' עוברת את אחוז החסימה.
לעומתן, המחנה הממלכתי בראשותו של בני גנץ מתרסקת וצונחת לשפל 14 מנדטים בלבד. כך עולה מסקר "מעריב", שנערך על ידי "לזר מחקרים", בראשות ד"ר מנחם לזר ובשיתוף Panel4All.
בעקבות זאת, גוש מפלגות הקואליציה מתחזק השבוע ב־3 מנדטים, ל־53, ואילו גוש מפלגות האופוזיציה יורד ב־4 מנדטים, ל־57. המפלגות הערביות ממשיכות לשמור על 10 מנדטים.
במקביל, בימים האחרונים, לאחר שדווח כי נפתלי בנט רשם את מפלגתו החדשה בשם הזמני "בנט 2026", נוספו לו 2 מנדטים, והוא עומד כעת על 29. במקרה של התמודדות מול מפלגתו של בנט, הליכוד מתחזקת אף היא ב־2 מנדטים, אבל בסך הכל, לגוש בנט־אופוזיציה יש רוב של 65 מנדטים, שניים פחות מהשבוע שעבר – לעומת 45 מנדטים לקואליציית נתניהו.
מסקר "מעריב" עולה עוד כי לרוב הציבור אין אמון גבוה בראש הממשלה בנימין נתניהו, אבל על רקע השסע במערכת הפוליטית ובציבור, בולט גם הקיטוב בין מצביעי מפלגות הקואליציה למפלגות האופוזיציה.
בתשובה לשאלה: "מהי מידת האמון שלך בנתניהו?"
התשובות היו: גבוהה 27%, בינונית 20%, נמוכה 50%, לא יודע 3%. בקרב מצביעי הקואליציה: גבוהה 67%, בינונית 26%, נמוכה 7%. בקרב מצביעי האופוזיציה: גבוהה 3%, בינונית 15%, נמוכה 81%, לא יודע 1%.
בתשובה לשאלה: "האם לדעתך המשך הלחימה בעזה תורם לסיכוי לשחרור החטופים או פוגע בו?"
התשובות היו: תורם 41%, פוגע 48%, לא יודע 11%.
בסקר שהתקיים ב־3־2 באפריל השתתפו 500 משיבים, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל מגיל 18 ומעלה, יהודים וערבים. טעות הדגימה המרבית עומדת על 4.4%.