ברקע פרישת איתמר בן גביר ועוצמה יהודית מהממשלה ויציאת השלב הראשון של עסקת החטופים לדרך, הליכוד נחלש בשני מנדטים ויורד ל-21, בעוד עוצמה יהודית בראשות בן גביר מתחזקת באותו מספר ומטפסת לתשעה מנדטים. המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ מתחזקת במנדט ומגיעה ל-18, לצד ישראל ביתנו עם 18 מנדטים ויש עתיד עם 13. הציונות הדתית בראשות השר בצלאל סמוטריץ' עוברת את אחוז החסימה עם 4 מנדטים, בעוד גדעון סער נותר מחוץ לכנסת חרף התחזקות קלה.
מאזן הגושים נותר יציב: קואליציית נתניהו עם 51 מנדטים, האופוזיציה עם 59, והמפלגות הערביות עם 10 מנדטים. משמעות הנתונים היא שהאופוזיציה אינה יכולה להרכיב ממשלה ללא תמיכת המפלגות הערביות או עריקה מהקואליציה.
בתרחיש הכולל מפלגה חדשה בראשות נפתלי בנט, זו צפויה להוביל עם 27 מנדטים. במקרה כזה, הליכוד צונח ל-19 מנדטים ויש עתיד ל-9, כשסמוטריץ' וסער לא עוברים את אחוז החסימה. בתסריט זה, גוש בנט מתחזק ל-67 מנדטים, וגוש נתניהו נחלש ל-43.
אחרי הרמטכ"ל: רוב הישראלים סבורים שגם על נתניהו להתפטר
עוד נבדק ונמצא בסקר ש-62% מהישראלים סבורים כי בדומה לרמטכ"ל, על ראש הממשלה בנימין נתניהו להתפטר בשל אחריותו למחדל 7 באוקטובר. 29% מתנגדים לכך, ו-9% לא הביעו דעה. הפילוח המפלגתי מראה פער משמעותי: 93% ממצביעי האופוזיציה תומכים בהתפטרות נתניהו, לעומת 31% בלבד ממצביעי הקואליציה. מעניין לציין כי 18% ממצביעי הליכוד עצמם סבורים כי על נתניהו לפנות את כיסאו בשל אחריותו למחדל.
28% סבורים שעסקת החטופים תושלם במלואה
רק 28% מהישראלים מאמינים שעסקת החטופים תושלם במלואה, כך עוד עולה מהסקר. 39% צופים שהעסקה לא תצא לפועל במלואה, ו-33% נמנעו מלהביע דעה. מצביעי האופוזיציה מגלים אופטימיות מסוימת כש-34% מהם מאמינים בהשלמת העסקה, בעוד מצביעי הקואליציה פסימיים יותר – 42% מהם סבורים שהיא לא תושלם.
בקרב הפסימיים, 74% מטילים את האחריות לכישלון הצפוי על החמאס, 21% על ישראל, ו-5% מצביעים על גורמים אחרים או נמנעים מלהביע דעה. הפילוח המפלגתי מראה כי 88% ממצביעי הקואליציה ו-64% ממצביעי האופוזיציה מאשימים את החמאס, בעוד שליש ממצביעי האופוזיציה (34%) מול 9% בלבד מהקואליציה רואים בישראל את הגורם המעכב.
הסקר נערך עבור עיתון מעריב על ידי "לזר מחקרים" בראשות ד"ר מנחם לזר בשיתוף פאנל המשיבים האינטרנטי Panel4All.co.il. הסקר נערך בתאריכים 23-22 בינואר 2025 וענו עליו 517 משיבים המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל מגיל 18 ומעלה, יהודים וערבים. טעות הדגימה המרבית בסקר זה היא 4.4%.