על פי סקר שערכה פרטנר, בגיל 9 לרוב הילדים בישראל יש טלפון נייד. נשים גולשות שעה יותר מגברים ביום. רבע מהישראלים ביטלו את סימון ה-V הכחול בווטסאפ. סמסונג מובילה בשוק עם נתח שוק של 44%, ואחריה אפל עם 32%
26% מהישראלים הוציאו כסף על משחקים במובייל במהלך השנה האחרונה. מבוגרים הוציאו 255 שקל במהלך השנה האחרונה ובני נוער 160 שקל. 31% מהגברים הוציאו כסף על משחקים במובייל בעוד רק 21% מהנשים הוציאו כסף על משחקי גיימינג בפלאפון. הנתונים הם חלק מ"מדד הסלולר של הישראלים" לשנת 2024 שמפרסמת חברת התקשורת פרטנר. הנתונים מבוססים על סקר של מכון המחקר גיאוקרטוגרפיה.
השימוש בסלולר משמעותי. לפי הסקר, נשים משתמשות בנייד 6 שעות ביום בממוצע וגברים 5 שעות. 60% מהנשאלים אמרו כי הם משתמשים בסלולרי עוד לפני שהם מצחצחים שיניים בבוקר ו-10% דיווחו שהם נרדמים מול המסך.
השימוש בסלולר מתחיל מגיל צעיר. במגזר החילוני והערבי רוב הילדים מחזיקים טלפון נייד מגיל 7, בעוד שבמגזר הדתי והחרדי הילדים מחזיקים טלפון נייד מגיל 12. כבר בגיל 9 לרוב הילדים בישראל יש מכשיר נייד. 37% מההורים הישראלים רכשו טלפון נייד לילדיהם סביב כיתה א', כש-44% מהם שולטים מרחוק על הטלפון של הילדים באמצעות אפליקציה.
עוד עולה מהסקר הדומיננטיות של אפליקציית ווטסאפ אצל הישראלים. 54% מהנשאלים בסקר דיווחו שאם עליהם לבחור אפליקציה אחת בלבד שתהיה במכשיר הנייד הם יבחרו בה. צעירים לפי הסקר מעדיפים הודעות קוליות בעוד מבוגרים שיחות. 36% מהישראלים לפי הסקר ביטלו את אפשרות "הנראה לאחרונה" באפליקציה וכרבע מהישראלים ביטלו את סימון הוי הכחול.
לפי הסקר, ל-44% מהישראלים יש מכשיר סלולרי של סמסונג (מכשירי גלקסי למיניהם), ול-32% אייפון. האייפון פופולרי יותר אצל צעירים (12-34) ונשים. השיקול המרכזי בבחירת מכשיר נייד הוא המחיר (56%), הסוללה (46%) ונפח הזיכרון (46%). רק 41% מהנשאלים התייחסו למצלמה כפרמטר מרכזי. בעלי אייפון הדגישו את החשיבות של המצלמה, בעוד בעלי אנדרואיד את המחיר.
בתחום הרשתות החברתיות נראה כי לאנשים מעל גיל 35 הרשת החברתית המועדפת היא פייסבוק. בני 18-24 יעדיפו אינסטגרם. הנוער הישראלי מעדיף את יוטיוב, גם על פני טיקטוק. 38% מהישראלים לא עורכים את התמונות לפני שהם מעלים לרשתות החברתיות, בעוד 18% ציינו שהם עורכים את התמונות רוב הזמן.