עזריאלי משפרת את הצעת הרכש שהגישה לרכישת מניות הציבור והמוסדיים בחברת הנדל"ן צמח המרמן (57%) שעוסקת בייזום וביצוע של נדל"ן למגורים.
בהינתן שהעסקה תושלם, עזריאלי תרכוש את מניות צמח המרמן שמוחזקות על ידי המוסדיים (30%) והציבור (27%). בעלי השליטה בצמח המרמן, בני משפחות פייגלין ובן אברהם, שמחזיקים ב-43% מהמניות, יוכלו למכור לה עד 10% נוספים. כך שסך המניות שתרכוש יהיה בין 57% ל-67%. תמורת הרכישה מצידה של עזריאלי תגיע בהתאם לכך ל-487 עד 573 מיליון שקל.
הצעת הרכש המקורית לוותה בספקות בשוק בדבר היתכנות הגשמתה, וזאת בשל שווי החברה בו נקבה, ששיקף פרמיה של 6% בלבד על שוויה של צמח המרמן בסוף יום המסחר שקדם לה, וזאת עוד עבור רכישת השליטה בחברה. מנייתה זינקה ביום ההצעה ב-14% ושווי השוק של צמח המרמן נותר מאז גבוה מהשווי בהצעה. את יום המסחר האחרון סיימה החברה בשווי של 727 מיליון שקל, לאחר שכבר הגיעה בפברואר לשווי של 851 מיליון. בעוד הצעתה הקודמת של עזריאלי הייתה רחוקה ב-30% משווי השיא של צמח המרמן, 911 מיליון שקל, שאליו היא הגיעה בינואר 2022, ההצעה המשודרגת רחוקה מכך ב-6% בלבד.
השלמת העסקה, בדרך של מיזוג משולש הופכי (בהתאם לתוצאות בדיקת נאותות על ידי עזריאלי ולהסכמתם של רוב בעלי המניות הרלוונטיים של צמח המרמן), תהפוך את צמח המרמן לחברה בת פרטית של עזריאלי, תוך שתמשיך לדווח לבורסה מכיוון שאיגרות החוב שלה (סדרות ו', ז' ח') נסחרות.
עזריאלי ובעלי השליטה בצמח המרמן התקשרו בנובמבר במזכר עקרונות לא מחייב שמסדיר את מערכת היחסים ביניהם ואת ניהול החברה לאחר הרכישה. כשהמנכ"ל חיים פייגלין והיו"ר רן בן אברהם ימשיכו לכהן בתפקידיהם. מפאת ניגוד העניינים האפשרי של בעלי השליטה, מי שמנהלים את המגעים מול עזריאלי הם חברי ועדת הביקורת בדירקטוריון שמכהנים כוועדה בלתי תלויה ומלווים על ידי משרד עורכי הדין גורניצקי. מי שיידרשו להצביע ולאשר בסופו של דבר את הצעתה של עזריאלי, בתום המשא ומתן בין החברות, הם הגופים המוסדיים ובעלי המניות מהציבור שמחזיקים במניותיה של צמח המרמן. הגדולים שבהם הם הראל (11%), הפניקס (10%) וכלל (9%).
צמח המרמן פרסמה הערב את דוחותיה לסיכום שנת 2024, לפיהם במהלכה היא מכרה 276 יח"ד לעומת 70 ב-2023, ב-11 פרויקטים בשלבי ביצוע שונים. הכנסותיה זינקו ב-47% ל-390 מיליון שקל, אולם הרווח הגולמי שלה קטן ב-11%, והחברה הסבירה זאת בשינוי בתמהיל הדירות שנמכרו, מעלייה בהכנסות מביצוע שרווחיותן נמוכה יחסית, ומהתייקרות עלויות הביצוע, כולל בתחום המימון. בשורה התחתונה הרווח הנקי של החברה ירד ב-17% ל-40 מיליון שקל.